rém

2019.10.20. 11:30

Régóta várt felújítás valósulhatott meg

Egy országos akció részt­vevőjeként azon három isko­la közé került a rémi, ahol a támogatók jóvoltából megújult a mosdó. Ezt ünnepelték csütörtökön a családias hangulatú intézményben.

Kubatovics Tamás

Helyére került az emléktábla, ezzel hivatalosan átadták a mosdókat

Forrás: Petőfi Népe

Az ünnepségen Kalmár Jánosné intézményvezető elmondta, hogy nagyon régóta szerettek volna korszerűsíteni az iskolában.

– Hátrányos helyzetű zsáktelepülés iskolája vagyunk, 25 éve kaptuk ezt az épületet, azóta nem volt megfelelő forrás az időközben elhasználódott dolgaink felújítására. Kicsik voltunk, és mindig a sor végén álltunk akkor, amikor korszerűsíteni kellett volna. Ezért is volt óriási jelentőségű, hogy bekerülhettünk ebbe az országos hírű programba – fogalmazott Kalmár Jánosné többeknek köszönetet mondva, külön kiemelve Mihóné Fenyvesi Tünde munkáját. Hangsúlyozta: a projekt legnagyobb hozadéka, hogy elindított a falu és az iskola életében egy soha nem látott összefogást a gyermekekért. Ennek köszönthetően újabb projektek indultak, civil szervezetek, vállalkozók, a szülői szervezet és az önkormányzat együttműködésével.

Papp Imréné polgármester szintén az összefogást és a segítőkészséget méltatta.

Egy hónapig ideiglenes körülmények között teltek a napok az iskolában, ahol jelenleg 82 diák tanul. Két évtizede még 165-en koptatták a padokat.

Nasz Dani youtuber az iskola egykori tanulójaként sokat tett az internetes szavazásért és annak reklámozásáért.

– Kilenc éve ballagtam, tudom milyen volt a mosdó. Most itt a nagy váltás, vigyázzatok rá, mert lehet, hogy még a ti gyerekeitek is ezt fogják használni – figyelmeztette az iskolásokat az internetes sztár.

Helyére került az emléktábla, ezzel hivatalosan átadták a mosdókat
Fotó: Petőfi Népe

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában