Kecskemét

2019.10.12. 11:00

Műsorral köszöntötte a város az időseket

Kecskeméten az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága (ESZII) Idősgondozó Szolgálata az idősek világnapja alkalmából immár húsz éve köszönti az időseket a Városi Idősek Napján, melyet pénteken rendeztek meg a Messzi István Sportcsarnokban. Az eseményen Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is méltatta az idősek életművét, majd operettgálát tekinthettek meg az ünnepeltek.

Horváth Péter

Fotó: BUS CSABA

Az ünnepségen dr. Pataki Mariann, az ESZII főigazgatója köszöntötte a sportcsarnokot megtöltő több száz ünnepeltet.

– A mi világunk önökkel, a szüleinkkel és a nagyszüleink életével és tevékenységével kezdődött. Önök építették számunkra azt a jelent, melyben nekünk az új nemzedék jövőjét kell megalapozni. Az önök példájából kell erőt, hitet, boldogságot és biztonságot merítenünk ehhez – fogalmazott Pataki Mariann és hozzátette, hogy a rendezvénnyel fejezi ki a város háláját az idősek felé.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere is köszöntötte az időseket.

– Minden nemzedék az elődök által megalkotott világba születik bele, munkánkat a szüleink eredményeire építkezve végezzük. Az általuk kialakított mintából meríthetünk hitet, erőt, bátorságot. Életünk akkor tekinthető értékesnek, ha az idő előrehaladtával saját utódainknak, gyerekeinknek értékesebb világot és példát tudunk átadni – mondta a polgármester. Hangsúlyozta, hogy a jelenlévők és kortársaik jó munkát végeztek, mert jobb világot hagytak ránk.

– Az én generációm már nem ismeri a nélkülözést, és az emberek már bátran elmondhatják a véleményüket, nem kell tartaniuk a következményektől. Az elmúlt évtizedekben komolyan átformálták a világot, szebbé és reménytelivé tették az életünket. Most is sokat segítenek nekünk tapasztalataikkal, véleményükkel és bölcsességük megosztásával. Ezekre az erős alapokra építhetjük fel saját világunkat, amit a következő nemzedékre hagyunk majd – méltatta a polgármester az idősebb nemzedék áldozatos építő munkáját.

A köszöntők után Cintányéros cudar világ címmel operettgálát tekinthettek meg a vendégek.

 

Díjakat is átadtak az ünnepségen

Az Idősügyi Tanács nevében négy díjat adott át Szemereyné Pataki Klaudia azoknak, akik kiemelkedő munkát végeztek a Kecskeméten élő idősek érdekeiért. Idén Hájas Barnabás, a Kecskeméti Televízió munkatársa, Halasi László, a Pacsirta Nyugdíjas Klub és a Pacsirta Népdalkör tagja, Mucsi Jenőné, a Díszítőkör vezetője és Printschlerné Horváth Csilla, a Szentcsalád Plébánia Klub vezetője kapta az elismerést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában