Móra-emlékév

2019.10.10. 19:47

Móra Fesztivált rendeznek Félegyházán

A Móra-emlékév keretében Móra Fesztivált rendeznek októberben Kiskunfélegyházán. Móra Ferenc születésének 140. és halálának 85., illetve bátyja, Móra István születésének 155. évfordulója kapcsán meghirdetett emlékévben számos eseménnyel adózik a város híres szülöttjei előtt.

Vajda Piroska

A Petőfi emlékházban nyílt tárlat október 19-ig látogatható

Forrás: Petőfi Népe

A fesztivál keretében rajzpályázatot hirdettek diákoknak, akik Móra István és Móra Ferenc műveihez készítettek illusztrációkat. A versenyen a zsűri döntése alapján az 5–6. osztályosok közül első helyezett lett Major Edina, második Kele Nikol, harmadik Retkes Emma. A 7–8. osztályosok közül első lett Vidéki Anna, második Bodor Noémi, harmadik pedig Somogyi Petra. Szintén a Móra Fesztivál keretében nyílt kiállítás Móra Ferenc Zengő ABC című verséhez készült illusztrációkból hétfőn a ­Petőfi emlékházban. Az illusztrációkat Mészáros Erika és a Gödi Búzaszem Katolikus Általános Iskola diákjai készítették.

A Petőfi emlékházban nyílt tárlat október 19-ig látogatható
Fotó: Petőfi Népe

A Móra Fesztivál keretében lesz még szavalóverseny és diákkonferencia, bemutatják a Móra István válogatott verseiből megjelent kötetet, illetve a Móra-CD-t, az esemény Móra-találkozóval zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában