galériával

2019.10.24. 14:07

Megkezdte munkáját az új képviselő-testület Kiskunhalason

Letették az esküt és átvették megbízólevelüket az önkormányzat új képviselő-testületének tagjai, valamint megkezdte munkáját a kiskunhalasi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat is.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

A képviselő-testület alakuló ülésen dr. Kecskés Patrícia, a helyi választási bizottság elnöke ismertette az október 13-ai helyhatósági választás eredményét. A szavazás eredményeként: Stírné Prikidánovics Tímea, Laskovicsné Terzics Edit, Hunyadi Péter, Gyöngyi László, Juhász György, dr. Bognárné Nagy Éva, Vincze Attila, dr. Skribanek Zoltán, Takácsné Márta Gabriella, és Kuris István László képviselők, a Fidesz-KDNP színeiben szereztek egyéni képviselői mandátumot. Kompenzációs listáról a Mindenki Magyarországa Mozgalom három képviselőt: Harkai Pétert, Várnai Ivánt és Vízkeleti Szabolcsot, valamint a Mi Hazánk Mozgalom Szabadi Istvánt delegálta a képviselő-testületbe.

A Fidesz KDNP a 2014-es győzelmét megismételve, mint a tíz egyéni választókerületben győzött. A polgármester-jelöltek közül Fülöp Róbert (FIDESZ-KDNP) a szavazatok 67,85 százalékát szerezte meg 5458 szavazattal, így ő maradt Kiskunhalas polgármestere. Az új képviselő-testület Kuris István László önkormányzati képviselőt főállású, míg Szűcs Csaba társadalmi megbízatású alpolgármesternek választotta meg.

A képviselő-testület a polgármester illetményét havi bruttó 698 ezer forintban állapította meg és havi 104.700 forint költségtérítésre jogosult. A főállású alpolgármester illetménye havi bruttó 628.200 forint, a költségtérítése pedig havi 94.230 forint. A társadalmi megbízatású alpolgármester tiszteletdíját havi bruttó 314.100 forintban, míg a havi költségtérítését 47.115 forintban deklarálta.

Farkas Dániel leköszönt főállású alpolgármester, mivel a foglalkoztatási viszonya megszűnt, végkielégítésként az őt a törvény alapján megillető háromhavi illetményének megfelelő összeget további háromhavi illetményének megfelelő összeggel egészítették ki.

A képviselő-testület három, egyenként hét fős szakbizottságot állított fel, az ügyrendi és szociális bizottság elnöke Hunyadi Péter, a pénzügyi, költségvetési, gazdasági és településfejlesztési bizottság elnöke Dr. Skribanek Zoltán, a köznevelési, kulturális, sport és humánpolitikai bizottság elnöke Vincze Attila lett.

Megalakult a kiskunhalasi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat is. A nemzetiségi választásokra 1043 választópolgár regisztráltatta magát a roma nemzetiségi névjegyzékben. Közülük 559 fő vett részt a szavazáson, amely 53,59 százalék. A cigány nemzetiségi választáson három szervezet által jelölt 15 képviselő-jelölt indult, ahol az öt legtöbb szavazatot kapott jelöltből lett képviselő. A jelölteket állító szervezetek közül a Cigány Önkormányzatok és a Roma Civil Szervezetek Érdekvédelmi Egyesülete (CÖCE) jelöltjei: Szabó Tünde, Kolompár László, Kolompár Miklós, Köves Ágnes és Sztojka Róbert szereztek mandátumot. A Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnökének Köves Ágnest választották a testület tagjai.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában