építkezés

2019.10.23. 07:00

Már állnak az új bölcsőde falai Tompán

Egy húsz gyermeket befogadó bölcsőde épül Tompán, közvetlenül a Bokréta Önkormányzati Óvoda szomszédságában. A 150 millió forintba kerülő beruházás teljes egészében európai uniós forrásból valósul meg.

Pozsgai Ákos

A tervek szerint év végére elkészülhet a két csoportszobás új bölcsőde

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

Az új bölcsőde falai már állnak, folyamatban van a mennyezeti gerendák és a födémelemek elkészítése. A kivitelezők az esős időszak beállta előtt szeretnék a tetőszerkezetet is felépíteni, hogy utána zavartalanul tudják folytatni a belsőépítészeti munkálatokat. A nyílászárók és a villanyhálózat kiépítése, valamint a belső burkolatok borítása következik majd.

Véh László polgármester szerint a bölcsődeépítéssel sokak vágya és igénye teljesül, hiszen a városban volna igény bölcsődei ellátásra.

– A húsz gyermek befogadására alkalmas, új bölcsődében két csoportszoba lesz a kötelező kiszolgálóhelyiségekkel, és megépül egy melegítőkonyha is. Külön öröm az önkormányzat számára, hogy egy helyi vállalkozó végzi az építést, csakúgy, mint a készülő ipari park és az épülő kerékpárút esetében, ezzel is erősítve a helyi gazdaságot és a foglalkoztatást – mondta Véh László polgármester.

A bölcsőde építésének tervezett befejezése év végére várható, így legkésőbb a jövő év elejétől már igénybe vehetik a kisgyermekes családok az intézményt. A településen 1991. január 1-jén szűnt meg a bölcsődei ellátás.

A tervek szerint év végére elkészülhet a két csoportszobás új bölcsőde
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában