Kiskunmajsa

2019.10.30. 14:00

Két alpolgármestert is választott az új testület

Letette esküjét a város új képviselő-testülete és a település új polgármestere, Patkós Zsolt, aki a Fidesz-KDNP-Nemzeti Fórum-Élhető Kiskunmajsa Egyesület választási szövetség támogatásával indult a posztért.

Tapodi Kálmán

Serbán György és Rávai Mónika

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Tapodi Kálmán

A keddi alakuló ülésen Hegedűs Andrea, a Helyi Választási Bizottság elnöke számolt be az október 13-án tartott helyhatósági választás eredményeiről. A városban nyolc egyéni körzetből juthattak mandátumhoz a képviselők, hárman pedig kompenzációs listáról jutottak be a város önkormányzatának képviselő-testületébe. Mint elhangzott: a választásokkal kapcsolatban nem érkezett bejelentés, minden rendben zajlott.

Az eredmények ismertetését követően ünnepélyesen esküt tett a 12 fős testület és Patkós Zsolt polgármester, aki korábban Szankot irányította.

Majsa új városvezetőjének programismertetőjét megelőzően Faludi Tamás, a testület korelnöke – aki a polgármesteri megbízásért és a képviselőségért az Együtt Kiskunmajsáért Egyesület támogatásával indult –, gratulált a választások nyerteseinek. Mint hangoztatta: a jövőben egy feladat vár a testület tagjaira: „Építsük együtt Kiskunmajsát!”.

Patkós Zsolt az elkövetkezendő időszak legfontosabb feladatairól szólva kiemelte: várhatóan két héten belül hívható lesz az az ingyenes zöldszám, amelyre beérkezhetnek a lakossági észrevételek, kérdések. Mindezzel egy szolgáltató önkormányzatot akarnak kiépíteni és a feltett kérdésekre rövid időn belül válaszokat is adni. A városvezető elmondta: folytatni akarják a már megkezdett beruházásokat, fejlesztéseket és a többi között kijelentette: a jövőben még inkább befektetőbarát önkormányzati döntéseket szeretnének hozni.

Serbán György és Rávai Mónika
Fotó: Tapodi Kálmán / Petőfi Népe

A polgármester javaslatára a jövőben két alpolgármestere lesz Majsának, a posztra Rávai Mónika és Serbán György kapott felkérést. A titkos szavazáson mindkettőjüket megválasztották. A testület döntött a polgármester és az alpolgármesterek illetményéről és költségtérítéséről is. Közrendvédelmi és közbiztonsági tanácsnok lesz a jövőben Faludi Tamás, majd esküt tettek a bizottságok külső tagjai is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában