adomány

2019.10.16. 18:59

Horgolt takarókat kapott a kalocsai gyermekosztály

Összesen 19 horgolt, a gyermeki szem számára is vonzó, színes takarót adományoztak a Takaró Angyalok Facebook-csoport önkéntesei a Kalocsai Szent Kereszt Kórház Gyermekosztályának szombaton – tudatta közleményben az intézmény.

Gábor János

Benyada Andrienn (balról), dr. Réfy Miklós és Korsós Szilvia az adományok átadásakor

Forrás: Petőfi Népe

Az ajándékok egytől egyig kézimunkák, és negyven fokon mosható, antiallergén, bőrbarát fonalból készültek, így kifejezetten drága tárgyak. A közepes méretű nagyjából hatvanezer forintba kerülne, ha megrendelésre vásárolná meg valaki, a kórház viszont ingyen kapta, egy kalocsai származású hölgy jóvoltából.

Benyada Andrienn (balról), dr. Réfy Miklós és Korsós Szilvia az adományok átadásakor
Fotó: Petőfi Népe

Benyada Adrienn korábban már adományozott hasonló tárgyakat a budapesti Semmelweis Egyetem Tűzoltó Utcai II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának. Ez az akció országos hírű volt, és sokan csatlakoztak hozzá, akik azóta is készítenek takarókat karitatív céllal. A Szent Kereszt Kórházban dr. Réfy Miklós orvos-igazgató fogadta a Takaró Angyalok két kalocsai származású aktivistáját, Benyeda Adriennt és Korsós Szilviát. Az első takarót a gyermekosztályon tartózkodó, két és fél hetes Lili kapta. „Az apróság rátekintett a szép, színes takaróra, békésen elnyújtózott alatta, majd kis idő után, szundikendővel a kezében visszaaludt” – számolt be a kórház közleménye.

A Facebook-csoport képviseletében Benyeda Adrienn elárulta, a most átadott takarók összesen hatvan-nyolcvan ember keze munkáját dicsérik. Háromfajta méretezésből válogatták össze a csomagot. A legnagyobb takarók akár 15–17 éves korig, a közepesek 8–10, míg a legkisebbek 0–8 éves korig jók. A minőségi anyagok és a ráfordított munkaórák miatt a csomag összértéke eléri az egymillió forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában