Jánoshalma

2019.10.09. 07:00

Hamarosan befejeződik a polgármesteri hivatal korszerűsítése

Ötvenmillió forintból újítják fel a jánoshalmi polgármesteri hivatalt. Az energetikai korszerűsítés során teljesen megújul az épület fűtésrendszere, és a régi nyílászárókat is új, műanyag keretesekre cserélik.

Pozsgai Ákos

A régi gázkonvektorok helyett központi radiátoros fűtésrendszert építettek ki

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

A meglévő, elavult, gazdaságtalan és rossz állapotú régi gázkonvektorok helyett központi, biomasszával fűthető, radiátoros fűtésrendszert építettek ki, ami napi-heti programozható termosztáttal, külső hőmérséklet szerint állítható. Tartalék fűtésként pedig egy kondenzációs kazánt is beépítettek a rendszerbe – tájékoztatta lapunkat Czeller Zoltán polgármester.

A fűtés korszerűsítése mellett az épület saját villamosenergia-igényét kiszolgáló 13 kilowattos napelemes rendszert telepítettek a városháza udvari oldalon lévő, nagy felületű lapos tetőjére. A felújítás során az épület még megmaradt külső régi nyílászáróit is újakra cserélték a belső udvar felőli oldalon.

Az önkormányzat azt reméli, hogy a megújuló energiaforrások bevonásával az intézmény a jelenleginél gazdaságosabban lesz üzemeltethető, miközben a kibocsátott szén-dioxid mennyisége csökkenni fog – mutatott rá a polgármester, aki elmondta, hogy az ötmillió forintba kerülő beruházás teljes egészében egy európai uniós pályázat segítségével valósult meg. Hozzátette: a következő évben újjáépítik a városháza előtti Béke parkot is.

A régi gázkonvektorok helyett központi radiátoros fűtésrendszert építettek ki
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában