Kalocsa

2019.10.14. 15:33

Címzetes főorvosi címet kaptak

A Kalocsai Szent Kereszt Kórház két gyermekorvosának, dr. Szeitz Klárának és dr. Török Ildikónak szavazott meg címzetes főorvosi címet a képviselő-testület a legutóbbi ülésén. A napirendet és a javaslatot senki sem firtatta, a városatyák teljes egyetértésben szavaztak igennel a kitüntetésekre.

Gábor János

Dr. Szeitz Klárát is kitüntették

Forrás: Petőfi Népe

A címek adományozását a háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi tevékenységről szóló, 2014-es rendelet erre vonatkozó passzusa teszi lehetővé az önkormányzatok számára. Ugyanis az a háziorvos, aki húsz éven keresztül folyamatosan körzeti, illetve háziorvosi feladatokat, körzeti gyermekorvosi, illetve házi gyermekorvosi feladatokat látott el, valamint az alapellátást végző fogorvos, aki húsz éven keresztül folyamatosan fogorvosi alapellátási feladatokat látott el, a címzetes főorvosi címhasználatra jogosult.

Dr. Szeitz Klárát is kitüntették
Fotó: Petőfi Népe

A több mint két évtizedes munka elismeréseképpen a képviselő-testület Kovácsné dr. Szeitz Klárának és Konczné dr. Török Ildikónak adományozott díszoklevelet. Az indoklás szerint: mindketten 1993 óta Kalocsa városában dolgoznak folyamatosan, a háziorvosi ellátás keretében gyermekorvosként, ezért a legalább húsz éven át végzett áldozatos és lelkiismeretes munkáért ítélték meg számukra a címzetes főorvosi oklevelet.

Címkék#főorvos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában