Kiskunfélegyháza

2019.10.22. 14:43

Az emlékév apropóján lemez jelent meg Móra verseivel

A Móra Fesztivál keretében mutatták be a Mi Móránk című országosan is egyedülálló lemezt a napokban a Hattyúházban. A lemezbemutató a Móra-emlékév programjainak egyik állomása volt.

Vajda Piroska

A Móra-verseket a Széljáró Balladás Együttes zenésítette meg

Forrás: Petőfi Népe

Móra Ferenc születésének 140. és halálának 85., illetve bátyja, Móra István születésének 155. év­fordulója kapcsán meghirdetett emlékévben számos eseménnyel adózik a város híres szülöttjei előtt.

A Móra-verseket a Széljáró Balladás Együttes zenésítette meg
Fotó: Petőfi Népe

– A magyar irodalomtörténetben ritka az olyan hűség író és szülővárosa viszonylatában, mint ami Móra Ferenc és Kiskunfélegyháza között van. A városi elöljárói már 1927-ben megszavazták díszpolgárságát, és azóta Kiskunfélegyháza lakói, intézményei, elöljárói számtalan módon fejezték ki hűségüket szeretett írójuk iránt. Rendületlenül és makacsul ápolják a szegény foltozó szűcs fiának emlékét. Ezt bizonyítja a mai alkalom is. A CD-t igazi összefogás hozta létre, hiszen diákok és felnőtt szavalók, profik és amatőrök szólaltatják meg Móra legkedveltebb verseit – fogalmazott a lemez bemu­tatóján Balla László alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában