Kalocsa

2019.10.22. 10:38

Átvették megbízóleveleiket a város képviselői

A városháza dísztermében hétfőn vették át megbízóleveleiket a város önkormányzatainak október 13-án megválasztott képviselői. Az ünnepségen megjelentek Kalocsa közéletének meghatározó szereplői, közöttük Bábel Balázs érsek vezetésével az egyházi méltóságok és ott volt a vajdasági testvérváros, Kúla képviseletében Valka Károly alpolgármester.

Tapodi Kálmán

Kalocsa önkormányzatának 12 fős képviselő-testülete pénteken teszi le az esküt

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Tapodi Kálmán

A választási eredményeket dr. Beszedics Orsolya, a helyi választási bizottság elnöke ismertette. Mint elhangzott: a város 13 295 szavazásra jogosult polgára közül 7296 fő élt döntési jogával. A polgármesteri székért négyen indultak, akik közül a szavazatok 45,99 százalékának megszerzésével, 3295 vokssal dr. Filvig Géza, a Fidesz-KDNP–Kalocsa Jövőjéért Egyesület választási szövetség jelöltje nyert. A városi képviselő-testület összetétele: dr. Körmendy Szabolcs, Simon Zoltán, Kákonyi István, Tihanyi Tiborné, Schmidt Rajmund, Pécsi Vivien, Jánosi György, Király Róbert, kompenzációs listáról: dr. Bagó Zoltán, Szabó Balázs, Balogi József László.

Filvig Géza rövid köszöntőjében gratulált minden megválasztottnak – így a roma, német és horvát nemzetiségek képviselőinek is –, és a jövőbeni együttműködés reményében köszöntötte a megjelenteket.

Kalocsa önkormányzatának 12 fős képviselő-testülete pénteken teszi le az esküt
Fotó: Tapodi Kálmán / Petőfi Népe

A polgármester hangsúlyozta: mindenkire, hivatalokra, intézményekre, vállalkozásokra számítanak abban a közös munkában, amivel a jövőben egy fejlődő, vonzó várost építenek.

A város képviselő-testülete október 25-én 14 órakor tartja alakuló ülését, amikor esküt tesznek az új városvezetők és megválasztják a bizottságokat is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában