Kecskemét

2019.10.25. 18:51

A szakmák megismerése segít a pályaválasztásban

Jövőd a tét! címmel immár 19. alkalommal rendezte meg a Bács Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya a célzottan hetedik és nyolcadik osztályosoknak szóló pályaválasztási kiállítást, melynek Baja és Kiskunhalas után pénteken és szombaton Kecskemét jelenti utolsó állomását.

Horváth Péter

Fotó: BUS CSABA

A dr. Zombor Gábor és dr. Salacz László országgyűlési képviselők védnöksége alatt megrendezett kiállítás standjain 65 tanintézmény és szervezet mutatkozik be: 35 középfokú tanintézmény, két egyetem, három felnőtt képző, 14 munkáltató és 11 egyéb intézmény. Összesen 48 iskolából 5165-en regisztráltak a kecskeméti kiállításra, a látogatottság várhatóan meghaladja az 5300-at.

Az esemény számos szakmacsoport megismeréséhez nyújt lehetőséget, melyek közt épp úgy megtalálható a gépi forgácsoló, mint a mechatronikai műszerész és az ápoló is.

A kiállítás megnyitóján Marczinkó Zoltán István, a Pénzügyminisztérium munkaerőpiacért és vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamar elnöke és Kovács Ernő, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízottja köszöntötte a látogatókat.

Marczinkó Zoltán István a megnyitót követő sajtótájékoztatón hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a gyerekek a számukra megfelelő megoldást válasszák és olyan szakirány felé induljanak el, ami számukra és környezetüknek is a legjobb választás, ehhez segít hozzá a kiállítást. Kifejtette, hogy ha valakinek szakmája van, az biztos megélhetést jelent, ugyanakkor egy szakiskolában szerzett érettségi bizonyítvánnyal a főiskolák, egyetemek kapui is nyitva állnak a fiatalok előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában