Kiskunfélegyháza

2019.10.15. 13:15

A klímahelyzet kérdéseit járják körbe az előadók

A 21. század legnagyobb kihívása a globális klímaváltozás. Ennek jegyében indít előadássorozatot a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és a Közép-Európa Klub közösen. Az első előadás kedd délután 17 órakor lesz a Hattyúházban.

Vajda Piroska

A Zöld könyvtári esték címmel induló új, ismeretterjesztő előadássorozat felkért előadói arra vállalkoznak, hogy a klímaváltozással kapcsolatos kérdésekre a hazai és külföldi kutatási eredmények, valamint saját kutatási eredményeik alapján válaszoljanak. A globális klímaváltozás ugyanis veszélyt jelent az emberiségre és egész világunkra. Jelentős erőfeszítésekre van szükség ahhoz, hogy elkerüljük az éghajlat-károsító magatartást és hatékony stratégiákkal alkalmazkodjunk a klímaváltozás körülményei­hez. Ám ahhoz, hogy az emberiség meg tudjon felelni e próbatételnek, mindenkinek részt kell vállalnia. A feladat nagy, de nem olyan nagy, hogy cselekvésünk és önmérséklésünk által semmi ne legyen helyrehozható – olvasható az előadássorozat ajánlójában.

A szervezők szerint a klímavédelem feladatát nem lehet tovább halogatni: célja az emberhez méltó létezés globális biztosítása és a természetes ökoszisztéma védelme. Ahhoz, hogy sikeresen részt vállalhassunk a klímavédelemben, és hatékonyan alkalmazkodhassunk a klímaváltozás körülményeihez, mindenkinek törekednie kell a szükséges ismeretek megszerzésére.

Ehhez kíván segítséget nyújtani az ismeretterjesztő rendezvénysorozat, melynek első előadója dr. Varga Zoltán, Széchenyi-díjas ökológus lesz, aki Klímajelleg és klímaváltozás a Kárpát-medencében – tények és kérdések címmel tart előadást kedden a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában