kecskemét

2019.10.22. 19:45

A kiváló teljesítményt is méltatták az ünnepi állománygyűlésen

Ünnepélyes állománygyűlést tartott a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nemzeti ünnepünk, az 1956. október 23–i forradalom és szabadságharc 63. évfordulója alkalmából kedden, a Megyeháza dísztermében.

Horváth Péter

Fotó: BUS CSABA

Az eseményen Farkasinszki Lóránt tűzoltó ezredes, igazgató köszöntötte a megjelenteket és osztotta meg velük gondolatait. Hangsúlyozta, hogy a magyarság 20. századi történelmének a két világháborúban való részvétel mellett mai korunkat leginkább meghatározó és legfontosabb eseménye az 1956-os forradalom volt.

– Az első és második világháborús szerencsétlen szerepvállalásunk után az 1956-os forradalom és szabadságharc volt az, ami tisztára mosta a magyarok becsületét, egyszersmind kifejezésre juttatta a szabadság iránti vágyukat. Azt is egyértelművé tette, hogy sem rövid, sem hosszútávon nem tudnak a magyarok a szabad gondolkodás lehetősége nélkül élni – mondta Farkasinszki Lóránt és hangsúlyozta, hogy a szabad gondolkodás az alapja annak, hogy egy egyén és a közösség megvalósíthassa magát, mert az alkotótevékenységhez szükség van a szabadságra. Kifejtette: kivételes teljesítmény megfelelő emberi és szakmai szabadság biztosítása mellett érhető el és a katasztrófavédelem ugyan meghatározott keretek között működő rendvédelmi szerv, de egyben biztosítja is azt a szabadságot, mely az állampolgárok javát szolgáló kreativitás kibontakozását segíti.

Ezt követően Nádasdi Gergely tűzoltó százados, a Solti Katasztrófavédelmi Őrs őrsparancsnoka tartott ünnepi köszöntőt. Ezt követően elismeréseket adtak át a kivételes teljesítmények méltatására. A szervezet munkatársai mellett rendkívüli helytállásáért díjazták többek között a Havária Kasztrófaelhárító Közhasznú Egyesület tagjait, akik elsőként kerültek bevetésre a májusi dunai hajókatasztrófa helyszínén. A megyei igazgató a Katasztrófavédelem munkájáról a közvélemény folyamatos, pontos és hiteles tájékoztatásáért Sajtó Nívódíjat adományozott kollégánknak, Hraskó Istvánnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában