Solt

2019.10.19. 11:04

A helyi érdekességeket ismerték meg a túrán

A Kissolti Nyugdíjas Egyesület, csatlakozva a Magyar Szabadidősport Egyesület felhívásához, ebben az évben is szervezett gyaloglónapot. Mintegy harmincan indultak neki a túrának. Az egyesület tagjai mellett az alapszolgáltatási központ Reménység Nyugdíjas Klubjának tagjai és többen a városlakók közül is részt vettek a programban.

Lencsés P. Anna

A túrázók bejárták a solti Szőlőhegyet, annak pincéinél megpihentek

Forrás: Petőfi Népe

A négy kilométeres útvonal a solti Szőlőhegy lankás útjain haladt át, ahol két tervezett megállónál is tartottak pihenőt a túra résztvevői, elsőként Kerti István pincéjénél, majd Iványi Norbert pincészeténél. A tulajdonosok bemutatták pincéjüket, beszéltek a solti Szőlőhegyen termelt szőlőfajtákról és a belőlük készített borokról, amelyekből meg is kínálták a túrá­zókat.

A túrázók bejárták a solti Szőlőhegyet, annak pincéinél megpihentek
Fotó: Petőfi Népe

– Célunk volt, hogy településünk értékeivel megismerkedjünk, gyalogos kirándulásunkon fedezzük fel a solti Szőlőhegy szépségeit. Örömmel láttuk, hogy fiatalok is foglalkoznak szőlőműveléssel és a borok készítésével. A jövőre nézve bizakodással tölt el bennünket, hogy Solton a fiatal generáció megőrzi és továbbviszi a solti szőlő- és borkultúra régmúltban gyökerező hagyományait, és abból is kaptunk ízelítőt, hogy a mai modern technológiákat is felhasználják a minőségi solti borok készítésében – összegezte a napot Hegedűs Józsefné Marika, a Kissolti Nyugdíjas Egyesület vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában