Kiskunhalas

2019.09.01. 17:16

Idén a Csipkeházban tartották meg a Zenélő Szélmalom eseményt

Hagyományukhoz híven idén is megrendezte Zenélő Szélmalom eseményét a Pásztortűz Kulturális és Hagyományápoló Egyesület és a Mozgáskorlátozottak Kiskunhalasi Egyesülete szombaton.

Mester-Horváth Nikolett

Fotó: Mester-Horváth Nikolett

A tizenkettedik prózai, zenés, táncos délutánt ezúttal a Csipkeházban tartották a Sáfrik szélmalom hamarosan kezdődő felújítási munkálatai miatt.

A kulturális rendezvény célja, hogy felelevenítse a kiskunhalasi malom történetét, felhívja a figyelmet az 1966-ban országosan védett műemlékké nyilvánított közkincsre. A malom állapota, ami az 1940-es évektől már nem őrölt, csak raktárként használták az elmúlt évtizedekben folyamatosan romlott. Egy sikeres pályázatnak köszönhetően azonban komoly felújítás vár a műemlékre, őrlőképességének visszaállítása és egy új közösségi tér létrehozása a cél.

Fotó: Mester-Horváth Nikolett
Fotó: Mester-Horváth Nikolett

A zenés szórakoztatásról idén a kiskunhalasi 5NonBonds zenekar, a szanki Kéknefelejcs Dalárda és Citerazenekar, a tázlári Rozmaring Asszonykórus, a Bócsai Citerazenekar, a jánoshalmi Pöndörösök Női Citerazenekar, valamint a Kiskunhalasi Népdalkör gondoskodott.

A József Attila Irodalmi Kör tagjai prózai előadásukkal örvendeztették meg a közönséget, míg a kisszállási fiatal betyár, Kunsági Bogár Bálint ostorforgató tehetségét mutatta meg az egybegyűlteknek.

Fotó: Mester-Horváth Nikolett

Az estébe nyúló színes, kulturális programok között a tánc is fontos szerepet kapott. A bácsfeketehegyi Kónya Táncegyüttes, a kelebiai Tavaszi Hérics néptánccsoport és a mélykúti Anna Tánccsoport fellépését nézhették meg az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában