Videóval

2019.08.16. 16:59

Bemutatkozott a Mi Hazánk kecskeméti jelöltje, megzavarták a sajtótájékoztatót

Pénteken bemutatta a Mi Hazánk Mozgalom kecskeméti polgármesterjelöltjét az Országzászló emlékműnél. Faragó Dánielt, a párt kecskeméti vezetőjét Toroczkai László pártelnök mutatta be, majd a polgármesterjelölt ismertette négypontos programját.

Horváth Péter

Forrás: baon.hu

Fotó: Horváth Péter

Faragó megválasztása esetén arra törekedne, hogy drogmentessé tegye Kecskemétet. Második programpontja egy kecskeméti és környéki Kísérj haza! szolgáltatás, melynek zöld számát krízishelyzetbe került lakos hívhatná. Megvalósítanának egy kecskeméti hűsítő programot, melynek keretében a városi erőforrást igénylő kecskeméti rendezvényekről kitiltanák a legutóbb meleg kapcsolatot megjelenítő plakátkampánya miatt emlegetett üdítőital márka termékeit. Faragó Dániel 15 milliós Kecskemétet szeretne. Elmondása szerint a testvérvárosi kapcsolatok nem kellően kiaknázottak és a határon túli magyarokat be kell vonni Kecskemét vérkeringésébe gazdasági és kulturális téren is.

Fotó: Horváth Péter / baon.hu

A Momentum helyi szervezetének tagjai igyekeztek megzavarni a sajtótájékoztatót: a szivárványos pólóban, esernyővel el akartak vonulni Faragó mögött. Őket Toroczkai László tartotta vissza és felszólította őket arra, hogy hagyják abba a provokációt, provokátoroknak nevezve őket. Ezután a helyi momentumosok – mivel nekik nem válaszolt – egy újságíró tolmácsolásában megkérdezték Faragót, hogy megválasztása esetén hogyan képviselnék a helyi LMBTQ közösség tagjait. Faragó Dániel szerint az ő képviseletére a közösségnek nincs szüksége, számos szervezet képviseli őket. Toroczkai hozzátette, hogy eszük ágában sincs képviselni azokat az embereket. A momentumosok szerint a képviselet hiánya kirekesztés, Toroczkai viszont a sajtótájékoztató megzavarását értékelte kirekesztőnek. Ezután hosszú percekig vitatkoztak a felek.

Szabadi Istvánt indítja polgármesternek Kiskunhalason a Mi Hazánk Mozgalom

Szabadi István televíziós vállalkozót, a Mi Hazánk Mozgalom Bács megyei és helyi elnökét jelöli polgármesternek Kiskunhalason a 2019. októberi önkormányzati választáson a Mi Hazánk Mozgalom – jelentette be Toroczkai László, a párt országos elnöke kiskunhalasi sajtótájékoztatóján.

Toroczkai László hangsúlyozta: azért fontos, hogy ahol csak lehet, önálló polgármester-jelöltet indítsanak, mert látható, hogy különböző civil szervezetek mögé bújva, ugyan, de ugyanaz a két nagy politikai tömb állít polgármester-jelölteket, az egyik oldalon a Fidesz, a másik oldalon pedig teljesen elvtelenül egyesülő balliberális tömb jelöltjei vannak. Szabadi István polgármester-jelölt szerint a politikusoknak csak addig fontosak a választók, amíg ők elérik a céljaikat. Ezen szeretne változtatni, úgy, hogy hivatástudattal szolgálja a kiskunhalasiakat polgármesterként.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában