Kiskunhalas

2019.06.05. 13:20

Pedagógusok áldozatos munkáját ismerték el Halason

Az idei esztendőben immár huszonötödik alkalommal adta át a Pro Iuventute díjakat a kiskunhalasi Szilády Áron Társaság. Összesen tizenkettő pedagógus részesült az elismerésben, amit a diákok szavazatai alapján ítélt oda a társaság.

Pozsgai Ákos

 

A kiskunhalasi Szilády Áron Református Gimnáziumban tartott ünnepségen Bödecs Pál főigazgató, református lelkész üdvözölte a megjelenteket, és mondott köszöntet a pedagógusoknak Lukács Lászlóval, a Szilády Áron Társaság elnökével közösen.

A társaság elismerését többen már sokadik alkalommal vehették át, amelyet a tanulók szavazatai alapján ítélnek oda a pedagógusoknak.

Első alkalommal részesült Pro Iuventute díjban és vehette át a bronz emlékérmet Biró Emőke (Szilády Áron Református Gimnázium), Juhász István (Felsővárosi Általános Iskola), Losonczi László (EGYMI Általános Iskola), Lekrinszkiné Tóth Éva (Bibó István Gimnázium), Patocskainé Anda Gabriella (II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium), Dózsa Erika (Százszorszép Óvodák), Törteliné Salac Éva (Kertvárosi Általános Iskola) pedagógus.

Második alkalommal ismerték el a díjjal Tóth Sándorné (Központi Református Általános Iskola) és Garas Eliza (Szent József Katolikus Általános Iskola) pedagógust. Harmadszor tüntették ki Dabis Henrik (Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnáziuma), Tóth Péter (Fazekas Mihály Általános Iskola), Stenczel Ferenc (Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolája) tanárt.

Átadták a Comenius-­díjat is, amelyet Varga Judit, a Szilády Áron Gimnázium igazgatója kapott és vehetett át Bödecs Pál főigazgatótól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában