Kalocsa

2019.06.03. 07:19

Kitüntetést kapott a kalocsai Kossuth iskola

A Bajai SZC Kossuth Zsuzsanna Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények Országos Egyesülete által alapított, Az év együtt nevelő intézménye kitüntetésben részesült.

Gábor János

Az egészségügyi képzés miatt fontos az elfogadásra nevelés

Forrás: Petőfi Népe

Erre a díjra a gyógypedagógiai intézmények jelölnek iskolákat – helyben a Kalocsai nebuló EGYMI támogatta a Kossuth jutalmazását, a többéves, sikeres együttműködésük elismeréseképpen.

Az egészségügyi képzés miatt fontos az elfogadásra nevelés
Fotó: Petőfi Népe

Az intézmény mindig büszke volt rá, hogy nagy hangsúlyt fektet a különleges bánásmódot igénylő tanulók fejlesztésére. Mind az SNI (sajátos nevelési igényű), mind a BTM (beilleszkedési, tanulási, magatartási problémákkal küzdő) sajátosságokkal rendelkező fiatalok otthonra lelnek náluk, és a tehetséges tanulók is részesülnek különfoglalkozásokban. Vannak programjaik az elfogadás és esélyteremtés, illetve az együtt nevelés erősítésére, sőt gyógypedagógusokat is foglalkoztatnak, hogy az egyes tanulók egyedi szükségleteire figyeljenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában