Kecskemét / frissítve

2019.06.18. 12:10

„Bezárta” a sofőr az utasokat a buszba?

Olvasónk szerint őt és vagy húsz másik utast bezárta az egyik helyi busz sofőrje a buszba, és hiába kopogtattak, hogy át szeretnének szállni egy másik járatra, nem is nyitotta ki az ajtót.

Hraskó István

Forrás: illusztráció

A szerkesztőségünket megkereső hölgy szerint kedd reggel a 3/A jelzésű busz a menetrendben szereplő 7.15 helyett csak 7.22-re ért be a kecskeméti Széchenyi téri buszpályaudvarra. Azt írta, a 3/A jelzést a buszsofőr fennhagyta.

„Mi, körülbelül húszan – abban a hiszemben, hogy az elkésett, 7:15-ös busz érkezett meg – felszálltunk a járműre. Ekkor a sofőr átírta a jelzést 3-asra (ennek az indulása 07:30-kor lett volna), majd leszállt a buszról – amibe bezárt bennünket – és elment messzire dohányozni. 1-2 perccel később beérkezett egy újabb 3/A jelű busz. Amikor mi ezt észleltük, integettünk a sofőrünknek, kopogtunk az ablakon, mivel szerettünk volna átszállni a valódi – azonnal induló – másik buszra, azonban a sofőr csak gúnyosan vigyorgott ránk és nem nyitotta ki az ajtókat. Végül a másik busz vezetője engedett ki bennünket a busz fogságából és kérte, hogy szálljunk át az ő járművére. Az átszállás folyamán továbbra is csak az önelégült mosolyt kaptuk a sofőrünktől. Felháborító ez a magatartás! Egy közfeladatot ellátó személy szándékosan megtéveszti az utasokat és korlátozza azzal a szabadságukat, hogy bezárja őket egy buszba” – írta a hölgy.

Friss:

Szerdán reggel megkaptuk a DAKK Zrt. válaszát. Azt írták, az ügyben soron kívüli vizsgálatot indítottak, és a történtek miatt érintett utasaik szíves elnézését kérik. A cég hangsúlyozza, munkatársaikkal szemben alapvető elvárás az utasorientált, készséges, szabályok szerinti munkavégzés.

– Kérjük tisztelt utasainkat, hogy minden kifogásolható esetben forduljanak hozzánk bizalommal. Társaságunk minden beérkezett panaszt részletesen kivizsgál annak érdekében, hogy a tények alapos feltárásával az adott ügyet mindenki számára igazságosan és megnyugtatóan zárhassuk le – írta szerkesztőségünknek a DAKK.

Az eset érdekessége, hogy egy másik olvasónk szerint, a leírtak nem egyeznek meg a valósággal, és nem is zárták be őket a buszba.

Nyitóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában