galériával

2019.06.24. 17:55

Az évfordulók jegyében ünnepelt a hétvégén Jánoshalma

Több napos rendezvénysorozattal ünnepelte várossá avatásának 30. évfordulóját Jánoshalma. Emellett több testvérvárosi kapcsolat is idén jubilál, valamint az ebben az évben 100 éves Jánoshalmi FC évfordulós ünnepségét is a hétvégén tartották.

Pozsgai Ákos

Színes programokkal várták az érdeklődőket az idei Jánoshalmi Napokon, a települést 1989-ben avatták várossá. Emellett több évfordulót is ünnepeltek a város lakói, az idén 100 éves Jánoshalmi Futball Club centenáriuma alkalmából több emlékkiállítás nyílt a helyi Fenyvesi Máté Sportcsarnokban, és barátságos mérkőzésen látta vendégül a bajnoki ezüstérmes Jánoshalma csapata a Faddikor-Kiskunhalas FC csapatát.

A több napos ünnepségsorozatra meghívást kaptak a testvértelepülések is, Jánoshalma idén ünnepli 20 éves testvérvárosi kapcsolatát Rajnaújfalu, Tusnád és Korond, valamint 10 éves kapcsolatát a lengyelországi Nawojowa településsel.

A város főterén a templom előtt felállított színpadon egymást követték a helyi és meghívott hagyományőrzők az iskolai csoportok zenés, táncos előadása.

Az esti programok közül az Irigy Hónaljmirigy, a Unique énekese, Völgyesi Gabi és a jánoshalmi Welcome Band koncertje vonzotta a legtöbb látogatót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában