Kecskemét

2019.05.20. 17:07

Online és élőszóban is véleményezhetik a közlekedést a kecskemétiek

A Mobilissimus Kft. felmérést folytat a kecskeméti helyi közlekedésről, melynek keretében várja a buszt használók, a kerékpárosok, a gyalogosok és az autósok véleményét is.

baon.hu

Kecskemét önkormányzatának megbízásából a Mobilissimus Kft. dolgozik a helyi autóbuszos közlekedés felmérésén és fejlesztésén.

A mainál jobb és kényelmesebb helyi buszközlekedés megalapozása érdekében teljes körű utasszámlálás történt áprilisban, amely segítségével az utasigényekhez jobban illeszkedő menetrend készíthető. Ezen a héten kikérdezésekkel folytatódik a felmérés, amelyek célja, hogy megismerjék a Kecskeméten és környékén élők utazási szokásait, igényeit és elvárásait a helyi buszközlekedéssel szemben.

Mind az önkormányzat, mind a terveket kidolgozó Mobilissimus Kft. számára nagyon fontos, hogy a lehető legtöbb és a lehető legszélesebb körű véleményt megismerje, ezért a város úgy döntött, hogy a napi szinten buszt használók megkérdezése mellett hangsúlyt fektet a kerékpárosok és a gyalogosok, illetve az autósok igényeinek megismerésére is.

Május 21-én és 22-én hajnaltól estig a helyi buszok egy részén és a forgalmasabb buszmegállókban, a városi élet fontosabb színterein, parkolókban, bevásárlóközpontokban felkészült kecskeméti diákok kérdezik majd az közlekedőket az utazási szokásaikról és minden olyan szempontról, amely fontos lehet egy jobb helyi buszközlekedés felépítésében.

A helyszíni kikérdezések mellett 2019. május 22-től a város honlapján, a kozlekedes.kecskemet.hu aloldalon elérhető lesz három közlekedési témájú kérdőív: egy a rendszeres buszhasználókat, egy a gyalogosokat és a kerékpárosokat, egy pedig a főként személygépkocsit használókat célozza. Természetesen egy kitöltő többféle kérdőívet is megválaszolhat, ha rendszeresen, vegyesen használja a fenti módokat. A kérdőívek három hétig lesznek elérhetőek, az eredmények a következő hónapok munkájának alapját képezik. A kérdések az utazási szokásokra, a kecskeméti közlekedéssel, különösen a helyi buszközlekedéssel kapcsolatos igényekre kérdeznek rá. Komoly segítség a városnak és a tervezőknek, ha ezeket a kérdőíveket minél többen kitöltik. Az online kérdőívek megtalálhatók a város honlapján a kozlekedes.kecskemet.hu oldalon és a tervező, a Mobilissimus honlapján is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában