kömpöc

2019.05.11. 14:23

Önerőből valósult meg a telephely a falu szélén

Pénteken felavatták a Mrena-Fruct Kft. új telephelyét Kömpöcön. A zöldség-gyümölcs nagykereskedelemmel foglalkozó cég történetét Mrena István ügyvezető ismertette. Hangsúlyozta: a beszállítóikkal együtt tették meg a telephely avatójáig vezető utat, amiért jár a köszönet mindenkinek. Mint az ügyvezető kiemelte: nagyon fontos piacot jelent cégük számára a szlovákiai piac.

Tapodi Kálmán

– A jövőben a piac megtartása a legfontosabb feladatunk – mondta el a branddé vált termékeikről Mrena István, aki a termelőket biztatván kijelentette: a megrendelőik jó minőségű, kifejezetten magyar árut kérnek tőlük.

Tisoczki László kömpöci polgármester – aki termelőként az első beszállítója volt a faluból a cégnek – kiemelte: rendkívül fontos a kömpöciek számára a cég odatelepülése.

– Nagyon bízunk benne, hogy az itteni és a környékbeli termelők az áruikat egy biztos piacon és jó áron tudják értékesíteni – fogalmazott a polgármester, aki úgy véli: az autópálya közelsége mellett az egy százalékosra csökkentett iparűzési adó is vonzóvá teszi a települést a befektetők számára.

Az avatóünnepségen Lenkei Róbert, a megyei közgyűlés tagja arról is szólt, hogy ritka az olyan beruházás, ami állami segítség nélkül valósul meg. – A Mrena-Fruct Kft. most önerőből létrehozott egy kis csodát – mondta Lezsák Sándor országgyűlési képviselő kabinetfőnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában