Ladánybene

2019.05.11. 07:00

Közel száz év után szépült meg a ladánybenei hivatal épülete

Pénteken ünnepélyes keretek között vette át jelképesen Kardos Attila, Ladánybene polgármestere a kívül-belül megújult polgármesteri hivatal épületének kulcsát Rausch Sándortól, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnökétől.

Koós Kata

A létesítmény energetikai felújítása a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a megyei önkormányzat közreműködésével mintegy 45,5 millió forint európai uniós támogatásból valósult meg.

Az elmúlt években a község szinte összes önkormányzati épülete megújult, többek között az óvoda és iskola épületei, a kultúrház, a könyvtár.

– A település 1922- ben határozta el, hogy megépíti a községházat. Közel száz évvel később erősen ráfért már az épületre, hogy talán újabb száz évre megújuljon. Az épület elkészült, kibővült, megszépült. Bízván állíthatom, hogy mind a hivatalban dolgozó kollégák, mind a képviselő-testület tagjai a megszépült környezetben sokkal intenzívebben végzik az eddig is odaadóan végzett munkájukat – mondta a polgármester, aki hozzátette: az épület felújítása során az uniós forrást kiegészítve a település önerőből finanszírozta a hivatal dísztermének megújulását, mely házasságkötő teremként is funkcionál.

Az átadó ünnepségen részt vett dr. Salacz László, országgyűlési képviselő is.

– A további fejlesztési források is adottak, hiszen a magyar kormány és jómagam is elkötelezettek vagyunk a kistelepülésen élők számának növelésében, életminőségének javításában, valamint ezzel összefüggésben a települések fejlesztésében. Ezért kidolgoztuk a Magyar Falu Programot, mely a 2019-es évben több célterületre kiterjedő fejlesztési lehetőséget biztosít a települések részére. Biztos vagyok abban, hogy a jövőben hasonlóan szép sikereknek fogunk a beneiekkel együtt örülni – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

A polgármester elárulta: a község fejlesztése még az idei évben folytatódik. – Hogy lendületben maradjunk, máris következik egy újabb beruházás, melyet szintén a megyei önkormányzattal karöltve valósítunk meg. Ez pedig a piac kialakítása lesz még ez évben – mondta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában