Kecskemét

2019.05.16. 13:22

Két vasúti átjárót is lezárnak Kecskeméten felújítás miatt

Pályafelújítást végez a MÁV a Kecskemét és Kecskemét-alsó közötti vonalszakaszon, emiatt időszakosan a Juhász utcai és a Műkerti sétányon lévő vasúti átjárót is lezárják a közúti forgalom elől.

Hraskó István

A Juhász utcai átjáróban május 20-án, hétfőn reggel 6 és 8 óra között félpályás lezárás, majd 8 órától május 24-én, pénteken reggel 6 óráig teljes útzár lesz. Az autósok a Kiskunfélegyházi úti felüljáró felé tudnak kerülni, vagy a Halasi úti felüljárón keresztül juthatnak el a belvárosba. Május 24-én, pénteken 6-tól 18 óráig ismét félpályás korlátozásra kell számítani.

A Műkerti sétányon lévő átjáróban május 25-én, szombaton 9 és 15 óra között teljes útzár lesz. Az autósok a Műkerti sétány – 5-ös főút – Mindszenti körút – Klebelsberg Kuno utca – Mártírok útja kerülő útvonalat használhatják. A munkavégzés következő ütemében pedig félpályás lezárás lesz május 27-én, hétfőn reggel 8 órától május 29-én, szerdán reggel 8 óráig.

Az átjárók új aszfaltburkolatot kapnak. A gyalogosok és kerékpárosok átkelését a munkálatok idején biztosítják. A karbantartás miatt június 5-ig módosított menetrend érvényes, és pótlóbuszok szállítják az utasokat Kecskemét és Kecskemét-alsó között – közölte szerkesztőségünkkel a MÁV Kommunikációs Igazgatósága.

Hézagnélküli lesz a vágány

Nemrég írtunk arról, hogy egy tavaly elkészült stratégiai elemzés szerint a déli iparterület fejlődése miatt a közeljövőben a duplájára nőhet Kecskeméten a vasúti hálózat teherforgalma, a gyárak kiszolgálásához pedig vélhetően nem lesz elég a nagyállomás vágányhálózata, a Kecskemét-alsó állomásra is ki fog terjedni a tehervonatok rendezése, esetlegesen indítása, fogadása. Nemrég itt pályakarbantartási-felújítási munkálatok kezdődtek, melyek egészen június 5-ig tartanak. Egy 300 millió forint értékű beruházás során a vonalszakaszon 525 méter hosszan kicserélik a kavicságyazatot és hézagnélküli vágányt alakítanak ki.

A nagyállomáson is lesznek karbantartási munkálatok, várhatóan augusztus 9-től 26-ig végzik el, ezek a Mercedes-gyár kiszolgálási feltételeinek javítását célozzák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában