Bácsalmás

2019.05.22. 07:00

Egymilliárd forintból újul meg a bácsalmási iskola

Több mint egymilliárd forint értékű infrastrukturális fejlesztés valósul meg a Bácsalmási Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. A Rákóczi utcai épület udvarán egy új, 454 négyzetméter alapterületű tornaterem épül, valamint a több mint 130 éves főépület is teljesen megújul.

Pozsgai Ákos

A Szent János és a Rákóczi utcai épületekben kicserélik a nyílászárókat, kifestik a folyosókat és tantermeket

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

A Bajai Tankerü­leti Központ egyik legnagyobb beruházása folyik a városban, ahol egymilliárd forintot meghaladó uniós forrásból újítják fel a Bácsalmási Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola két iskolaépületét. Megépül egy új tornacsarnok is, amely egy régi, kisebb tornatermet vált majd ki. A felújítási munkálatok január közepén indultak és a tervek szerint még az idén befejeződnek.

Az építkezések ideje alatt annak érdekében, hogy a munkálatok ne zavarják az iskola működését, kiürítették mindkét épületet, a tanév végéig a nevelő és oktató munka külső helyszíneken folytatódik zavartalanul, az önkormányzat és a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum, illetve a Magyar Máltai Szeretetszolgálat között kötött megállapodásnak köszönhetően.

– Az új sportlétesítménynek köszönhetően a mindennapos testnevelésórákat hatékonyabban, modern környezetben tudják majd megtartani. A pályázaton vásárolt modern sporteszközök pedig lehetővé teszik, hogy a diákok az alapvető sportágak mellett még több mozgásformával ismerkedjenek meg – mondta el hírportálunknak Sárosi Magdolna tankerületi igazgató.

A fejlesztés magában foglalja a Szent János utcai és a Rákóczi utcai épületek korszerűsítését és a működéséhez szükséges eszközök beszerzését. A beruházás során megújul mindkét épület elektromos hálózata és fűtési rendszere is. Az épületekben a tantermeket és folyosókat kifestik, és kicserélik a belső nyílászárókat. A Rákóczi utcai épületben új művészeti és természettudományi szaktantermeket, valamint egy könyvtárt alakítanak ki. A fejlesztésnek köszönhetően korszerűbb körülmények között taníthatják majd a rajz és természettudományi tantárgyakat, élményszerűbbé válhat a tanulás a gyerekek számára. Új bútorokat, valamint a természettudományi és a testnevelés oktatásához szükséges új taneszközöket, illetve sporteszközöket is vásárol az intézmény.

A Szent János és a Rákóczi utcai épületekben kicserélik a nyílászárókat, kifestik a folyosókat és tantermeket
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

Egy másik nyertes pályázatnak köszönhetően a Bácsalmási Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában, valamint a tagintézményeiben összesen 87 pedagógus kapott laptopot, amely jelentős mértékben javítja az oktatók munkáját.

Ugyancsak pályázati forrásból a bácsalmási intézményhez tartozó Madarasi Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola mintegy negyvenmillió forintból újul meg. Az infrastrukturális fejlesztés során az iskolai mosdókat, tornateremhez tartozó öltözőket újítják fel, a sportudvaron pedig új röplabdapályát építenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában