Szabadszállás

2019.05.24. 18:49

Bemutatták munkáikat a varrók

Negyedszer mutatkozott be a nagyközönség előtt a Szabadszállási Református Egyházközség Csillag Varróköre. A közönség míves asztalterítőkben, keresztelőkendőkben, templomi énekeskönyv-borítókban, bibliajelzőkben gyönyörködhetett.

Gulyás Sándor

Szép munkákat láthattak

Forrás: Petőfi Népe

– A varrókör nyolc évvel ezelőtt alakult Máté Sándorné nagytiszteletű asszony és Janovicsné Paál Ilona presbiter, a misszióbizottság vezetőjének kezdeményezésére. Működésükhöz a technikai feltételeket, illetve a kellékeket az egyházközség presbitériuma biztosította és biztosítja – emelte ki köszöntőjében Holczmann Mihály, az egyházközség gondnoka.

Az alkotásokat a varrókör vezetője, Janovicsné Paál Ilona­ mutatta be. Elmondta, hogy kezdetben a templomban lévő énekeskönyvekre készítettek borítókat, illetve bibliajelzőket, hímeztek keresztelőkendőket. Nyolc évre visszatekintő ­hagyomány, hogy minden család a varrókör által készített keresztelőkendőt kap ajándékba. Ünnepi alkalmakra és adventi vásárokra kínálókosarakat, ­illetve farmernadrágokból varrt táskákat, idősek napjára­ pedig tűpárnákat, valamint levendulazsákokat készítenek a tagok. Nem ragaszkodnak egyetlen tájegység mintáihoz, többek közt somogyi, erdélyi és kalocsai mintákkal díszített terítőket is hímeztek már.

A kiállításmegnyitót Süveges Emma szavalata és a Kiskun Népdalkör műsora tette emlékezetessé. A tárlat június 7-ig tekinthető meg a közösségi ház nyitvatartási idejében.

Szép munkákat láthattak
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában