Kecskemét

2019.05.23. 19:20

A hősökre emlékeztek Kecskeméten

Csütörtökön a Köztemető 1956-os parcellájánál, valamint a repülős emlékműnél tartottak megemlékezést a magyar hősök emlékünnepe alkalmából.

Hraskó István

Az országgyűlés 2001-ben nyilvánította május utolsó vasárnapját a magyar hősök emlékünnepévé. Kecskeméten minden évben több helyszínen tartanak megemlékezést ilyenkor az önkormányzat, a Honvéd Hagyományőrző Egyesület Területi Szervezete, a Magyar Történelmi Vitézi Rend és az 1956 Magyar Nemzetőrség Kecskeméti Parancsnoksága szervezésében. Csütörtökön a Köztemető 1956-os parcellájánál, valamint a repülős emlékműnél mondott beszédet dr. Károlyfalvi József tanár és Kenyeres Dénes nyugállományú alezredes. Pénteken 5 órakor pedig a Deák Ferenc tér II. világháborús emlékműnél dr. Mák Kornél alpolgármester szól a hősi halottakról. A műsorban a Katona József Gimnázium tanulói és Molnár Pál önkormányzati képviselő, az M.Bodon Pál Zeneiskola tanára működnek majd közre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában