Kecskemét

2019.04.21. 07:11

Ünnepre hangoló Húsvétoló

Harmadik alkalommal rendezték meg szombaton a Húsvétoló fesztivált Kecskeméten, a régi városi mozinál. A Hírös Város Turisztikai Központ rendezvényén kulturális, zenei és szórakoztató programok várták a családokat, felidézték a húsvéti népszokásokat és sok-sok népi játék színesítette az ott töltött órákat.

Sebestyén Hajnalka

A rendezvény első részében a Leskowsky Hangszergyűjtemény jóvoltából hangszerbabusgató fogadta a kicsiket és szüleiket. Szilágyi Áron a gyerekeket megismertette a különböző népi hangszerekkel.

Az ünnepség megnyitóján elsőként Hamzáné Lakó Judit, az Aranyhomok Kistérség Egyesület vezetője köszöntötte a fesztiválozókat, majd az önkormányzat részéről Hörcsök Imre képviselő szólt. Hangsúlyozta: ez a város idei első szabadtéri fesztiválja. A hangulat kitűnő, a közelmúltban lezajlott Tavaszi Fesztivál zenei élménye él tovább, de már a csalhatatlan tavaszias időjárásban. A Húsvétoló fesztiválon idén is találkozik a múlt és a jelen, az ősi és az új, a népszokások és a vallási elemek. A szívünknek örömet okoz, a programok középpontjában pedig a gyerekek állnak, a jövő nemzedékei.

A nap folyamán sokszínű programok követték egymást. A köszöntők után a Tűzön-Vízen Át Egyesület néptáncbemutatóját láthatta a közönség. Volt még bábelőadás, tavaszi dalcsokor, nyuszisimogató és pecsétgyűjtő játék is. Utóbbinál a gyerekeknek legalább hat állomáson kellett bélyegeztetniük, hogy húsvéti ajándékot kapjanak. Mindezek mellett vásári forgatag tette teljessé az ünnepi hangulatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában