Kecskemét

2019.03.07. 17:08

Randalírozó galambok okoztak gondot Kecskemét belvárosában

Galambok verték le a vakolatot az Ifjúsági Otthon homlokzatáról, ezáltal az ott elhaladó gyalogosokat is veszélyeztették. A madarak által okozott károkat csütörtökön helyreállították.

Horváth Péter

Forrás: baon.hu

Fotó: Horváth Péter

Egy ideje galambok okoztak gondot a kecskeméti Ifjúsági Otthonnak és a járókelőknek egyaránt, mivel a madarak az épület homlokzatán, a tető közelében található lyukon keresztül rendszeresen berepültek a padlástérbe, ahol mára már több fészket is kialakítottak. Ki- és berepülésükkor mindig levertek valamennyit a vakolatból, ami mostanra láthatóan megviseltté és veszélyessé vált. Az esztétikai hatáson túl a járókelőknek sem kellemes, ha a galambok a fejükre pottyantanak, főleg nem, ha vakolatdarabokat.

Ezért csütörtökön állagmegóvó munkálatokat végeztek az érintett épületrészen, mely során egy speciális homlokzati tapasztóanyaggal helyreállították a madarak által levert festést és a lyukat is betömték. A galambok így már nem tudnak berepülni a padlástérbe és további károkat okozni.

Fotó: Horváth Péter / baon.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!