solt

2019.03.11. 11:32

Négy kitüntetést is átadtak Solton

A Solti Tavaszi Napok Tavaszköszöntő zenés estjén, ünnepélyes keretek között adták át szombaton a Solt Városért emlékérmeket. Az elismeréseket minden évben, lakossági javaslatok alapján a képviselő-testület ítéli oda. Ebben az évben négy kitüntető cím került kiosztásra, amelyeket Kalmár Pál, a város polgármestere adott át.

Lencsés P. Anna

Sántáné Szabó Margit, Benics Lajos, Bartha József, Lencsés Sándor, Kalmár Pál polgármester

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Lencsés P. Anna

Solt Városért emlékérmet kapott Sántáné Szabó Margit, a solti Petőfi Nyugdíjas Egyesület elnöke, aki egyben az Életet Az Éveknek Nyugdíjasklubok Bács-Kiskun Megyei Egyesület elnöke is, a nyugdíjas korosztály érdekében végzett tevékenysége elismeréseként.

Emlékéremmel ismerték el néhai Benics Barbara közszolgálati munkáját, aki fiatalon, hosszan tartó, súlyos betegségben hunyt el. Munkáját az utolsó napokig kiemelkedő precizitással, szorgalommal látta el. Az érmet és oklevelet testvére vette át.

Az erdélyi testvértelepülés, Holtmaros nyugalmazott lelkipásztora, Bartha József is Solt Városért emlékéremben részesült, aki fáradhatatlanul dolgozott azon, hogy a két település kapcsolata létrejöjjön és kiteljesedjen.

Helyi közösségként, a ­Solti Polgárőr Egyesület ­kapta meg a rangos kitüntetést. Az ebben az évben 20 éves fennállását ünneplő egyesület tagjai, a helyi közbiztonság védelmének nélkülözhetetlen szereplői. Az emlékérmet Lencsés Sándor, az egyesület elnöke vette át.

Az zenés est műsorában fellépett a Solti Női Kórus, az Izsáki Városi Vegyeskar és a Grácia Hegedűtrió.

Sántáné Szabó Margit, Benics Lajos, Bartha József, Lencsés Sándor, Kalmár Pál polgármester
Fotó: Lencsés P. Anna / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában