kecskemét

2019.03.02. 16:03

Konferenciát tartott a Fidelitas Kecskeméten

Pénteken és szombaton rendezte meg a Fidelitas az Országos Választmány és Közéleti Konferenciát Kecskeméten, az Aranyhomok Hotelben.

Horváth Péter

Fotó: Horváth Péter

Pénteken az Országos Választmány ülésezett, ahol a szervezet működésével kapcsolatos kérdéseket érintettek. A szombati Közéleti Konferencia témáit az idei Európai parlamenti választások, Budapest fejlesztési irányai és a hazai közigazgatás újdonságai adták. A szombati programon dr. Salacz László országgyűlési képviselő köszöntötte az Országos Választmány tagjait. Salacz László Kada Eleket is idézve hangsúlyozta, hogy a kecskemétiek akaraterejük nyomán a térségben tapasztalható hiányokból építkezve teremtették meg azt, ami ma a város. – Ha nincs hegyünk és tavunk, akkor csinálni kell, ha nincs iparunk, akkor csinálni kell – mondta Salacz László és hozzátette, e tettek nyomán Kecskemét rákerült a világtérképre és nyomatékosította, hogy az idei Európai parlamenti és önkormányzati választásokkal nagy kihívások várnak politikai táborukra, miközben az ellenfél középgenerációja politikailag és erkölcsileg eljátszotta hitelét. – A ti feladatotok az, hogy a fiatalabb ellenzéki generációt legyőzzétek, s ebben a harcban ne felejtsétek el a kecskemétieket: ha nincs hegyetek és tavatok, csináljatok – zárta gondolatait Salacz László.

Ezt követően Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere köszöntötte a szervezet tagjait, aki visszaemlékezett fiatalkora meghatározó élményeire, melyek nyomán elkötelezte magát konzervatív értékek mellett, majd a fiatal generáció megszólításának kihívásairól beszélt. A polgármester szerint a jó szellemiségű Kecskeméten a fiatalok népes táborának nagy része az ifjúsági szervezet tagjaihoz hasonlóan gondolkodik. Feladatuk, hogy a mintegy 20 ezres aktív fiatal közösséget hálózat-szerűen képesek legyenek elérni egyrészt ideológiailag, másrészt arra motiválni őket, hogy a városban maradjanak a Budapestre vagy külföldre költözés helyett. Véleménye szerint munkájuk most kezd beérni és már tapasztalható, hogy visszatérnek a városba olyanok, akik korábban elköltöztek.

Fotó: Horváth Péter

Dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő köszöntőjében hangsúlyozta, hogy dinamikusan fejlődő és érett kecskeméti Fidelitas példáját szeretné országszerte viszontlátni, s a jövő nagy feladat a FIDESZ számára, hogy megtartsa az ifjúsági szervezet fiataljait. Nyomatékosította, hogy a fiataloknak fel kell készülniük a profi módon kiképzett anarchista, felforgató provokatőrök ellen azért, hogy sikeresen lépjenek fel ellenük.

Fotó: Horváth Péter

Nemcsik Mátyás, a Fidelitas országos alelnöke több mint 10 éves Fidelitas múltjára tekintett vissza és nyújtott inspirációt történetével a jelenlévőknek és a helyi együttműködés erejét emelte ki.

A köszöntők után az idei Európai parlamenti választásokról tartottak panelbeszélgetést Deutsch Tamás európai parlamenti képviselővel. Scheller Domonkos, Budapest és az agglomeráció fejlesztésének végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár Budapest fejlesztési irányairól, Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára a közigazgatás újdonságairól beszélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában