galéria

2019.02.09. 20:00

Városi disznóvágást tartottak Kiskőrösön a gazdakör tagjai

Éppen 219 kilós volt az a hízó, amelyet levágtak és feldolgoztak a szombat reggeli városi disznóvágáson a kiskőrösi gazdakör tagjai.

Barta Zsolt

Fotó: Barta Zsolt

Öt éve rendeznek gazdaköri disznóvágást a településen. Ilyenkor több százan találkoznak a Pozsonyi utcában, és a Pátria Klubban, ahol feldolgozzák és sütik a finom falatokat. Támogató jegyekkel sokan sorban álltak, hogy egy –egy kis lábosnyi hurkát, kolbászt, egy szelet sült húst, hagymást vért vigyenek haza kóstolóba. Amikor idehaza az átkosban minden egyes emberre jutott egy-egy hízó, akkor Kiskőrösön a nép levágott telenként úgy 4-5 ezer disznót. Volt olyan család ahol kétszer is találkoztak a sógorok, komák jó barátok a hideg évszakban, hogy vérét ontsák a jószágnak.

Somogyi Zoltán gazdaköri elnök, azon kevesek közé tartozik, aki ma is vág disznót, sőt hat-hét vágására is meghívják segíteni.

– Nem annyira a munka itt a lényeg, hanem az, hogy egymással találkozunk, kibeszéljük a világ dolgait és elviccelődünk. Meg legalább így tudjuk, hogy mit is eszünk meg – mondta el honlapunknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában