Kiskunhalas

2019.01.19. 15:30

Disznótor és díjugrató tábor várta az érdeklődőket a halasi lovasbázison

Hétvégén a disznóvágásé és a lovaké volt a főszerep a kiskunhalasi lovasparkban. Mindenki megtalálhatta a számára legérdekesebb elfoglaltságot: a hagymás vér sütése vagy a kolbásztöltés mellett lehetett lovakat etetni és csutakolni is.

Mester-Horváth Nikolett

Fotó: Pozsgai Ákos

Szombat reggelre régi hagyományukhoz híven, disznótort szervezett a kiskunhalasi lovasbázis, ahol finom ételek, italok és jókedv várta a kilátogatókat. Szép számmal érkeztek családok és baráti társaságok is az eseményre, hiszen a magyar falusi élet egykori elmaradhatatlan része, a disznóvágás újra virágkorát éli. A pörzsölő hangja, a hagymás vér íze, a kolbász és hurka illata megteremtik a disznótorok jellegzetes hangulatát, ami könnyedén rabul ejti a résztvevőket. A halasi lovasparkban a helyszínen készült ételek és italok mellett a vendégek házi készítésű süteményei, rágcsálnivalói és a már-már kötelező elemnek számító pálinka biztosították, hogy az egész napos program után senki ne térjen haza üres hassal.

Természetesen – tekintettel a helyszínre és a szervezők céljára – a lovak is fontos szerepet játszottak a nap folyamán. Rózsahegyi Róbert, a halasi Hirling József Lovaspark lovardavezetője elmondta, fontosnak tartják, hogy közösségi tér lehessen a halasi bázis. Olyan társadalmi eseményeket szerveznek, ahol összejöhetnek az emberek, kikapcsolódhatnak, beszélgethetnek. A disznótort két másik eseménnyel is összekapcsolták, abban bízva, hogy így még szélesebb kört érnek el, még több ember igényeit tudjak egyidejűleg kiszolgálni. Ennek fényében a kisgyerekek megismerkedhettek a Kicsihuszár Tanoda rendezvény keretein belül a lovakkal, az azok körüli mindennapos teendőkkel, illetve a huszár hagyományokkal. A tanoda havonta megvalósuló esemény, ahol egyre több gyereket ragad magával a lovas élet különleges atmoszférája.

A szombati nap harmadik fontos rendezvénye a díjugrató tábor, ahol a lovasok Füzér Gábor edző vezetésével készülnek fel a közelgő versenyekre. A kilátogatók bepillantást nyerhettek a profi lovassportba, illetve láthatták, hogy milyen fantasztikus összhang alakul ki a versenyzők és a lovak között.

Ez a hideg, januári szombat tökéletesen megmutatta, milyen tartalmas és kellemes közösségi élményt nyújt, amikor megfér egymás mellett a disznóvágás minden mozzanata, a lovakkal való ismerkedés és egy díjugrató edzőtábor is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában