Kecskemét

2019.01.01. 12:45

Benett az első megyei baba 2019-ben

Címkék#első baba

Édesanyja szilveszter estéjén belázasodott, majd végül mentő vitte Bugacról a kecskeméti kórházba. Az új év első megyei újszülöttje, Rádi Benett Tibor 3 óra 25 perckor jött világra 3500 grammal és 50 centiméterrel.

Hraskó István

Fáradt, beteg, de nagyon boldog édesanyának gratulálhattunk 2019 első napján délelőtt a kecskeméti megyei kórház újszülött osztályán. Kovács Mária harmadik gyermekének adott életet az éjjel, kisfia 3500 grammal és 50 centiméterrel született 3 óra 25 perckor, és így ő lett az első újszülött Bács-Kiskun megyében.

Mint a 37 éves bugaci anyuka elmondta, január 4-re volt kiírva kisfiával. Szilveszter este viszont belázasodott, köhögni kezdett, és nagyon legyengült. Influenzára gyanakodtak, végül mentőt hívtak, és így 11 óra körül érkezett be a kecskeméti megyei kórházba. Itt aztán felerősödtek a szülési fájások, és negyed 2-kor burokrepesztéssel beindították a szülést. Szerencsére ez komplikációk nélkül, viszonylag gyorsan lezajlott, Benett végül természetes úton jött világra.

– Még nem bírtam aludni, és kis hőemelkedésem is van. Benettel viszont minden rendben. Eddig csak aludt, még a szeme színét se tudom, mert ki se nyitotta. Már nagyon vártuk, hatalmas volt otthon az izgalom – mesélte mosolyogva az édesanya, akinek már van egy 17 éves nagylánya, Bernadett és egy 8 éves kislánya, Hella. Az édesapával, Tiborral együtt nekik is az új év első programja lett így a babalátogatás.

Miskolcon született az első baba

Miskolcon éjfél után nyolc perccel született 2019 első újszülöttje. A kislány a Vanda nevet kapta, édesanyja első gyermeke. A baba természetes úton, spontán szüléssel jött világra, 47 centiméterrel és 2350 grammal. 2019 első budapesti babája a Honvédkórházban született, Vilmának 2 óra 55 perckor adott életet édesanyja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában