óév búcsúztatás

2018.12.31. 13:08

Olvasóinkat kérdeztük: hogyan emlékeznek a 2018-as évre?

Felső-Kiskunság Mozgalmas évet tudhatnak lassan maguk mögött a Felső-Kiskunságban élők is. Ismert embereket kérdeztünk arról, mire emlékeznek a legszívesebben.

Gulyás Sándor

A térség egyik kiemelkedő eseménye volt: szeptemberben vették birtokba a gyermekek a megújult kunszentmiklósi Pöttöm Park Óvodát

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gulyás Sándor

 

Németh Gábor
Fotó: Petőfi Népe

Németh Gábor polgármester (Tass): – Minden jó, ha a vége jó! Ha minden megvalósul, amit megterveztünk, eredményes volt az idei esztendő. Kicsit keserű a szánk íze, mivel a legfontosabb beruházásunk, a két belterületi út felújítása még nem kezdődött el. Rövidesen befejeződik viszont az információs pont és könyvtár energetikai felújítása és mini bölcsődénk kialakítása is. Folytattuk saját útjaink rendbetételét, tervben van egy új ravatalozó építése az egyházakkal közösen. Örömmel tölt el, hogy idén is fontos támaszaink voltak a településen működő civil szervezetek, melyek megszínesítették a település életét. Számtalan rendezvényt szerveztek, illetve segítették munkánkat. Összességében elmondható, hogy eredményes évet tudhatunk magunk mögött. Magánemberként a legnagyobb örömet családom, unokáim jelentik számomra.

Kesikné Horogszegi Márta
Fotó: Petőfi Népe

Kesikné Horogszegi Márta, a Tegyünk Fülöpszállásért Egyesület vezetője (Fülöpszállás): – Kedvenc versem, Nagy László Adjon az Isten című költeményén végighaladva elmondhatom 2018-ról, hogy szerencsét, forró kemencét, gabonát, parolát, lángot, fényeket, életet, azaz mindent megkaptunk idén, sikeres évet zárhatunk. Pályázati és önkormányzati támogatással folytatni tudtuk egyesületi munkánkat. Kora tavasszal – idén először – 22 gyermekkel s szüleikkel ültettünk nagylevelű hársfát a Gemenc Zrt. felhívásához csatlakozva. Megszerveztük nagy sikerű Három Határ Teljesítménytúránkat, melyet Izsák és Soltszentimre civil szervezeteivel, valamint a Nemzeti Parkkal együtt indítottunk útjára 2017-ben. Az idén megalakult nyugdíjaskörünk tagjai aktívan munkálkodnak. Hálás vagyok, hogy jó társasággal, igazi csapattal van lehetőségem dolgozni immár kilenc éve, s köszönettel tartozom támogatóinknak is. Verssel kezdve és végezve: jövő évre is ugyanezeket kérem.

Holczmann Mihály
Fotó: Petőfi Népe

Holczmann Mihály, a református egyházközség gondnoka, az Ezüst Kopogók Néptánc Egyesület elnöke (Szabadszállás): – A református egyházközség gondnokaként a lelki közösség épülését, a gyermekek közösségi programjait, világi dolgokban a ravatalozóház és az Óparókia homlokzatának felújítását sorolom az idei esztendő kiemelkedő eredményei közé. Az ökumenikusság jegyében pedig a római katolikus templom külső felújítását, amelyhez a szükséges forrás elnyerését pályázat megírásával tudtam segíteni. A pályázati lehetőségek kihasználásával sikerült anyagi forrást szerezni az Ezüst Kopogók Néptánc Egyesület számára, ami fedezetet biztosított a néptánccsoport működéséhez és a népviseleti ruhák beszerzéséhez. Magánemberként a családom, az unokák szeretetére és közelségére, a velük együtt eltöltött sok-sok örömteli napra, valamint a kirándulásokra barátokkal Erdélyben, a Déli-Kárpátokban és Székelyföldön.

Szabó István
Fotó: Petőfi Népe

Szabó István, a Kunbaracs Községért Alapítvány elnöke, a helyi polgárőrség vezetője (Kunbaracs): – Az idei esztendő sikeresnek mondható településünk életében. Kiválóan működik a húsz esztendeje megalapított polgárőrségünk. A huszonkét főt számláló szervezet és a rendőrség összefogásának, odaadó munkájának köszönhetően Kunbaracson a bűncselekmények száma, mondhatni a nullára csökkent. Alapítványunk ugyancsak kivette a részét a falu szépítéséből, a civil összefogás eredményeként új lemezburkolatot kapott a katolikus templom udvarán álló harangláb. Gazdálkodóként már nem mondhatom el ugyanezt, mivel az aszály bizony Kunbaracson is éreztette negatív hatását, ami a termésátlagon észrevehető volt. Ettől függetlenül elmondható, hogy jó év volt az idei, mivel sok mindent sikerült tenni közösségünkért.

Kovácsné dr. Weisz Boglárka
Fotó: Petőfi Népe

Kovácsné dr. Weisz Boglárka, önkormányzati képviselő, a Kulturált Környezetünkért Szívvel Egyesület elnöke (Szalkszentmárton): – Az idei év is megmutatta, hogy településünkön a civil élet mennyire pezsgő, hiszen számtalan összejövetelt szerveztek az egyesületek, nem telt el olyan hónap, amikor a faluban élők, az innen elköltözők, avagy az érdeklődők ne látogattak volna el hozzánk. A Szalkszentmártoni Önkéntes Tűzoltó Egyesület a 90., a Kulturált Környezetünkért Szívvel Egyesület a 10. születésnapját ünnepelte az idén. A művelődési ház és a Petőfi Sándor-emlékkiállítás is rendezvényekkel várta egész évben az érdeklődőket. Szep­tembertől az önkormányzat biztosítja a bölcsődei ellátást a településen, az év végére elkészül az orvosi rendelőnk felújítása. Településünk a pályázatoknak köszönhetően minden korosztály számára biztosíthatott oktató és szórakoztató eseményeket. Remélem, a következő év is ilyen gazdag lesz a falu számára!

Szabó Gyula
Fotó: Petőfi Népe

Szabó Gyula, a Solti Futball Club elnöke (Solt): – Sportvezetőként természetesen fiataljaink sikereire emlékszem vissza legszívesebben. Az elmúlt évben vezető társaimmal azon dolgoztunk, hogy minél több gyereknek biztosítsunk olyan feltételeket, amivel vonzóvá tudjuk tenni a futballklubot. Hétről hétre több mint száz gyerek rúgja nálunk a labdát, és örömünkre ez a létszám folyamatosan bővül. Azok a pozitív folyamatok, melyek elindultak, remélem, a következő években tovább folytatódnak, és elmondhatjuk, hogy a sok befektetett munka a jövőben meg fog térülni. Solton első egyesületként elmondhatjuk, hogy a múlt év óta saját autóbusszal közlekedhetünk. Szívesen emlékszem még családom sikereire is, hisz feleségem megkapta a Solt Városért Emlékérmet. Lányom sikeres félévet zárt a kasseli egyetemen, fiam tanulmányi versenyen kiemelkedő eredményeket ért el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában