vádemelés

2018.10.29. 11:59

Vaskaput és kerítést lopott a kecskeméti tolvaj

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség lopás bűntette miatt vádat emelt egy 39 éves kecskeméti nő ellen, aki 2017 novemberében autóra rögzített kötéllel szakított ki és lopott el egy vaskaput és egy kerítést Városföldön.

baon.hu

A 39 éves kecskeméti nő 2017. november 17-én délután egy városföldi tanyához ment a gépkocsijával, mert el akarta lopni a tanya udvarát védő 11 méter hosszú vaskerítést és a 2,3 méter széles vaskaput.

A vádlott megállt az autóval a tanya előtt, a gépkocsi vonóhorgára egy kötelet kötött, aminek a másik végét a kerítésre rögzítette. Ezután elindult az autóval és a kerítést, valamint a kaput kiszakította a helyéből.

A vádlott az összesen 150.000 forint értékű kaput és kerítést egy Méh telepen adta el 75.000 forintért. Az okozott kár nem térült meg, a sértett kérte a kár megtérítését.

A büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő vádlott más ügyben jogerősen kiszabott szabadságvesztését tölti. Őt az ügyészség kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában