Kisszállás

2018.10.18. 07:00

Új külsőt kapott a kisszállási tornacsarnok

Felújították a kisszállási iskola tornacsarnokát. A Sallai István Általános Iskola sportcsarnokával a kivitelezési hiányosságok miatt már a megépítése után néhány hónappal komoly gondok adódtak.

Pozsgai Ákos

Zsoldos Ildikó iskolaigazgató és Velez Attila tréner a megújult sportcsarnoknál

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

Hiába voltak az apróbb javítások, az épület évtizedek óta beázott, így az állaga az elmúlt húsz év alatt jócskán leromlott.

Zsoldos Ildikó iskolaigazgató elmondta, hogy az intézményük a fenntartó Kiskőrösi Tankerületi Központnál pályázott a felújításokhoz szükséges forrásra, eredményesen, hiszen több mint 109 millió forintot nyertek. Ebből az összegből kicserélték a tornacsarnok összes nyílászáróját, a falakat kívülről szigetelték, új esőcsatornát szereltek fel, és a külső homlokzat új borítást kapott, a tetőt lecserélték, korszerűsítették a fűtésrendszert, új, korszerű kazánt építettek be a régi helyére, és új radiátorokat is felszereltek, valamint úgynevezett termoventilátorokat is beépítettek. A küzdőtérre egy motorikusan leengedhető térelválasztó ponyvát szereltek fel, így egyszerre kettő testnevelési óra is tartható egy időben, úgy, hogy a foglalkozások nem zavarják egymást.

Mintegy tízmillió forintból az iskola emeleti folyosóját és négy tantermet is felújítottak, nagyobb részt egy másik tankerületi támogatásból, kisebb részben a kisszállási magánszemélyek adományából. Az Örökségvédelmi Hivatal engedélyével a régi hajópadlót ipari laminált parkettára cserélték a védettség alatt álló valamikori kastélyépület emeleti folyosóján és a felújított tantermekben. Megújult az iskola díszterme is, ahol a volt kisszállási pedagógusok tiszteletére emlékfalat létesítettek és helytörténeti kiállítást alakítottak ki.

Zsoldos Ildikó iskolaigazgató és Velez Attila tréner a megújult sportcsarnoknál
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában