méntelek

2018.10.20. 11:30

Megvilágítják az iskolához vezető járdát

Apró lépésekben tovább szépül Kecskemét-Méntelek központja. Ezentúl négy lámpa világítja meg az iskolához vezető járdát esténként.

Hraskó István

Falu György Tamás és Molnár Istvánné Csókás Zsuzsa, a Méntelek Tanyaháromszög Egyesület elnöke

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

Mint Falu György Tamás önkormányzati képviselő elmondta, kifejezetten az volt a cél, hogy a közösségi tereket fejlesszék a városrészben. Tavalyelőtt esőbeállót építettek, ahol – elsősorban a fiatalokra gondolva – wifi teszi lehetővé a korlátlan internetezést. Az iskolában kis játszótér épült, pingpongasztalt, kosárlabdapalánkokat helyeztek ki. Elkészült a kültéri tornapálya a játszótér és az országos túraútvonal mellett, ezt márciusban avatták fel. És még az idén átadhatnak egy B33-as kosárpályát is, ahol egy palánkra háromfős csapatok játszhatnak egymás ellen.

Már régebben felmerült az igény, hogy a teret és környékét esténként megvilágítsák. Az ötletet végül tettek követték. A képviselő választókerületi keretéből erre a célra elkülönített összeget – ahogy az a városrészi fejlesztéseknél megszokott – a polgármester ugyanannyival kiegészítette, és a Méntelek Tanyaháromszög szervezésében, a Polar Stúdió kivitelezésében négy lámpát szereltek fel oszlopokra az iskolához vezető járda mentén. Falu György Tamástól megtudtuk, a közvilágítás-fejlesztés itt nem áll meg, a következő ütemben a játszótér, a tornapálya és az iskola bejárata kap világítást.

Falu György Tamás és Molnár Istvánné Csókás Zsuzsa, a Méntelek Tanyaháromszög Egyesület elnöke
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában