csemő

2018.10.31. 09:55

Maguk is javítják a dűlőutakat

A földutak karbantartására gépesített legutóbb a csemői önkormányzat. A község a vidékfejlesztési pályázaton járt sikerrel és több mint 9 millió forint értékben vásárolhatott egy grédert, valamint ágaprítót. A traktorral vontatható munkagép alkalmas a dűlőutak rendszeres karbantartására. A mintegy 4 millió forint értékű ágaprító berendezést szintén a külterületi utak közlekedési viszonyainak javítására használják majd.

Miklay Jenő

Csemőhöz nagy kiterjedésű, jelentős úthálózattal rendelkező tanyavilág tartozik, ezért az önkormányzat minden időben különös gondot fordított a kint élők közlekedésének könnyítésére. A meglehetősen rossz állapotú utak folyamatos rendben tartását jelentős külső szolgáltatással tudják megoldani, ezért a költségek csökkentése tekintetében jelentős esemény a saját önkormányzati géppark bővülése.

Ez idő tájt főleg a Csemő-­Zöldhalomban lévő, gazdasági céllal is igénybe vett külterületi földutak járhatóságának a biztosítása a feladat.

Szintén központi forrásból nyert támogatást a község 4 dűlőút alapjának stabilizálására, a vízelvezetés megoldására. A több mint 112 millió forint értékű építkezéshez 15 százalék önerőt kellett a helyhatóságnak biztosítania.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában