borota

2018.10.14. 20:11

Lovas szüreti felvonulás és iskolaavató volt Borotán

A Borotai Ősz programsorozat nyitórendezvénye volt a megújult helyi általános iskola felavatása és megszentelése. A gyerekek a faluban a szüreti felvonuláson, lovas fogatokon kocsikáztak, a művelődési házban és az iskola ebédlőjében is finomságokkal várta az önkormányzat a vendégeket.

Pozsgai Ákos

A művelődési ház nagytermében gazdag kulturális programmal készültek a helyi óvodások és általános iskolások. Verses, zenés, táncos hagyományőrző műsorokkal készültek a gyerekek.

Az 2018/19-es tanévet egy megújult iskolában kezdhették meg a borotai diákok

Az intézmény, több mint 100 éves múltra tekint vissza, az Érseki Hatóság már 1897. óta foglalkozott azzal a tervvel, hogy a közeli Rém községhez tartozó Borota pusztán római katolikus iskolát létesítsen. Az iskola mai épületegyüttese több építés, felújítás és bővítés révén nyerte el mai formáját. 1993-ban történt az utolsó jelentős épületfejlesztés, amikor is tornacsarnokkal bővült az intézmény.

Az idei nyári felújítás során kívül-belül megszépült az iskola. Részben kicserélték a nyílászárókat, a homlokzatot és a födémet leszigetelték, új kazánházat alakítottak ki és a fűtési rendszert is korszerűsítették, a teljes beruházás értéke 39 millió forint volt. A felújított iskolát Mikó Ferencné polgármester asszony, Bányai Gábor országgyűlési képviselő és Rausch Sándor a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke avatták fel, majd Menyhárt Sándor plébános.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában