Kecskemét

2018.10.18. 11:13

Lesz térfigyelő kamera a Vasútkertben és a Szalagház mögött is

Újabb hat térfigyelő kamerát helyeznek ki hamarosan Kecskeméten, így például egyet-egyet a Vasútkertben és a Szalagház mögött, de lesz Hetényegyházán is.

Hraskó István

Időről-időre napirendre kerül a kamerarendszer bővítése a kecskeméti közgyűlésen, a csütörtöki képviselő-testület ülés is ilyen alkalom volt. Ahogy az lenni szokott, ismét a Kecskeméti Rendőrkapitányság és a rendszer telepítéséért felelős Kecskemét Közbiztonságáért Közalapítvány egyeztetett a témában. Ezúttal hat helyszínt javasolt a rendőrség, a közlekedésrendészeti, közrendvédelmi, és bűnügyi szempontokat is figyelembe véve, Van, ahol rendszámfelismerésre is alkalmas eszközt szerelnek majd fel. A testület 17 igennel, egyhangúlag elfogadta az előterjesztést.

Az új helyszínek:

  • Kodály emlékmű melletti közterület (Kálvin tér- Szabadság tér határa)
  • Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, Szalagház mögötti parkoló
  • Vasútkert, gördeszka pálya melletti épület környéke
  • Daróczi köz-Mátyás király körút térségében (bölcsőde, iskola és a Daróczi köz-Mátyás király körút kereszteződése), térfelügyeleti kamerák és rendszámfelismerő kamera
  • Mártírok útja- István király körút kereszteződése, Gizella tér
  • Hetényegyháza, benzinkút
  • Legutóbb nyáron arról született döntés, hogy bekamerázzák a város egyik legproblémásabb részét, és hogy lesz térfigyelő a Kereszt utca Kórház utcai végénél, a Kórház utca mindkét végén (az 5-ös főút felől és a vasút felől is), és a Praktiker körforgalom Kórház utca felőli (egyébként lezárt) kihajtójánál is.

    Kecskeméten már több mint kétszáz térfigyelő kamera szolgálja a város közbiztonságát. Ezenkívül országosan Kecskeméten áll a legtöbb kamerából a rendszámfelismerő rendszer, ez is segíti a rendőrség és a városrendészet munkáját, főleg a lopott és egyéb okból körözött gépjárművek kiszűrésében.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában