Tompa

2018.10.16. 16:26

Kihirdették a tompai meseíró pályázat győzteseit

Meseíró pályázatot hirdettek a Tompai Szabó Dénes Általános Iskola osztályai számára. Az osztályok egy hónapig készülhettek, írhatták saját meséiket.

Munkatársunktól

Képünkön a 4.a osztály, a Varázslatos kirándulás című mese alkotói láthatók.

Forrás: BAON.HU

Fotó: Varga Anikó

A pályázat kiírója a Tompai Városi Könyvtár volt, amely így szeretett volna megkülönböztetett figyelemmel szentelni mind a magyar, mind más népek meséi felé, arra kérve a gyerekeket, hogy találjanak ki osztálytársaikkal együtt egy ötletes mesét, a történetet a fantáziájukra bízva.

A könyvtárosok egyben az összetartás fontosságára hívták fel a figyelmet, hogy a gyerekek csapatmunkában alkossanak, megnyíljanak egymás előtt, megosztva saját tudásukat, tapasztalataikat és ötleteiket, együtt dolgozva, mivel pályázni csak osztályszinten lehetett – tudtuk meg a meseíró pályázat részleteit Varga Anikótól, a tompai könyvtár munkatársától.

A meseíró pályázaton való érdeklődést a tortanyeremények is fokozták, amelyet a három legjobban megírt történetnek ítéltek oda. A nyertes osztályok; 2.b A csodálatos álom, 4.a Varázslatos kirándulás és 6.a Állatiskola című mesékkel arattak sikert. Elmondható, hogy mindegyik résztvevő osztály egyedi és kreatív mesét írt, így nehéz volt a zsűri döntése.

Képünkön a 4.a osztály, a Varázslatos kirándulás című mese alkotói láthatók.
Fotó: Varga Anikó / BAON.HU

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában