Baja

2018.10.19. 14:50

Emlékezett és tisztelgett a megyei önkormányzat

Baján tartotta pénteken a Bács-Kiskun megyei önkormányzat ünnepi közgyűlését. Ezen emlékeztek meg az ’56-os forradalomról, majd a testület által adományozott díjakat adták át, 42 személy, illetve szervezet részesült elismerésben. Az eseményt a kiskunmajsai Mayossa Hagyományőrző Egyesület, a bajai zeneiskola, valamint a Rábl Színpad tagjai tették még emelkedettebbé közreműködésükkel.

Kubatovics Tamás

Forrás: BAON.HU

Fotó: Pozsgai Ákos

Hűség, önfeláldozás, nemzeti becsület, ezek a fogalmak testesítik meg 56 hőseit és ezek igazak a mai kitüntetettekre is, akik személyes közreműködésükkel példaértékű teljesítményt nyújtanak, és akiknek ezúton is köszönöm a szorgos hétköznapokat – fogalmazott ünnepi beszédében Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke.

Kiemelte: október 23. a legjelentősebb nemzeti ünnepünk. Kötelezővé sok ünnepet lehet tenni, de nemzeti csak az lehet, melyet a nemzet a szívébe fogad, az emberek átszellemülnek az emlékezés pillanataiban, és az utánunk jövők is tudják, mit köszönhet a mai és a holnapi Magyarország azoknak a napoknak. Mint mondta: céljuk és kötelességüknek tekintik, hogy olyan térséget építsenek, ahol jó élni. Ezt szolgálja a megyei önkormányzat által koordinált, 63 milliárd forintos fejlesztési keret, több mint 400 pályázat benyújtásában vesz részt az önkormányzat, a megye valamennyi településén lesznek fejlesztések. – A közvéleménykutatók azt is mérik, hogy az emberek mennyire érzik magukat boldognak. Az országok közti összehasonlításban 2013-ban Magyarország 156 országból a 104. volt, idén a 69. lett. Országon belül ma már Bács-Kiskun megye a 6. helyen áll – mondta az elnök, egyúttal köszönetet mondott mindenkinek, aki ebben támogatóként, együttműködőként komoly társa a megyének.

A kitüntetettek nevében Szarka Balázs, az Univer vezérigazgatója mondott köszönő szavakat. – Megtisztelő számunkra, hogy nemzeti ünnepünk alkalmából erkölcsi kitüntetésben részesítettek bennünket. Ahhoz, hogy ezt a munkát el tudjuk végezni, közösségi háttérre van szükség, elsősorban családira, valamint munkaközösségre. Ezek az elismerések személyeknek szólnak, mégis egy közösség teljesítményét díjazzák – mondta az üzletember. Elmondta: hármas évfordulót ünnepelhet, hiszen az Univer 70 éves, 35 éve irányítja a cégcsoportot és augusztusban töltötte be a 80 évet. Tapasztalatait összegezve úgy fogalmazott: akik feladják, azok nem lesznek győztesek. Mi nem adtuk fel, nem harcolni akarunk, csak becsülettel tovább végezni a munkánk. Ehhez ad erőt a mai nap.

A 2018. évi díjazottak

BÁCS-KISKUN MEGYÉÉRT DÍJ: Szarka Balázs

BÁCS-KISKUN MEGYE GAZDASÁGÁÉRT DÍJ: Gulyás István, Kiss István, Weninger Richárd

BÁCS-KISKUN MEGYE VIDÉKFEJLESZTÉSÉÉRT DÍJ: András Attila, Roszik Tamás

BÁCS-KISKUN MEGYE TURIZMUSÁÉRT DÍJ: dr. Bay Miklós és dr. Bay Éva, Felső Barnabás Bálint

BÁCS- KISKUN MEGYE EGÉSZSÉGÜGYÉÉRT DÍJ: dr. Farkas István, Göbl Vilmosné, Dr. Skribanek László

BÁCS-KISKUN MEGYE TUDOMÁNYOS ÉLETÉNEK FEJLŐDÉSÉÉRT DÍJ: GAMF Megalux Hungary csapat, dr. Mészáros Endre

BÁCS-KISKUN MEGYE KÖZIGAZGATÁSÁÉRT DÍJ: Beck Regina, dr. Hell Gizella, dr. Penczné dr. Zoltán Zsuzsanna Ágnes

BÁCS-KISKUN MEGYE KULTÚRÁJÁÉRT DÍJ: Bács-Kiskun Megyei Helyi Televíziósok Egyesülete, Székelyné Kőrösi Ilona, Szénásiné Harton Edit

BÁCS-KISKUN MEGYE IFJÚSÁGÁNAK NEVELÉSÉÉRT DÍJ: Bolvári János, Magyar Kerékpáros Klub Kecskeméti Területi Szervezete, Varga Ferencné

BÁCS-KISKUN MEGYE LAKOSSÁGÁNAK VÉDELMÉÉRT DÍJ: Ádám József, András István

BÁCS-KISKUN MEGYE KÖZÖSSÉGFEJLESZTÉSÉÉRT DÍJ: Feczák László, Lantos Szabolcs, Vassné Kelemen Ágnes

BÁCS-KISKUN MEGYE NEMZETISÉGEIÉRT DÍJ: Dunaegyházi Nyugdíjas Klub „Jasna Jesen” énekkara, Kolompár László, dr. Pencz Kornél

ÉV POLGÁRMESTERE BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN DÍJ: Basky András, Csontos Máté László, Dusnoki Csaba

BÁCS-KISKUN MEGYE SPORTJÁÉRT DÍJ: Ambrus Ferenc István, Duna Aszfalt TVSE Labdarúgó Csapat, Hard Work Crosstraining

BÁCS-KISKUN MEGYE NEMZETKÖZI KAPCSOLATAIÉRT DÍJ: Markovics Józsefné, Szécsiné Rédei Éva

A BÁCS-KISKUN MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKÉNEK KITÜNTETŐ DÍJA: Józan Tamás, Rédei Ildikó

A BÁCS-KISKUN MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKÉNEK ELISMERŐ OKLEVELE: Kanalas János, Haász László.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában