Kiskunhalas

2018.10.27. 16:03

A szakképzők és a munkaadók várták a pályaválasztás előtt álló fiatalokat

A halasi szakképző iskolák és gimnáziumok is csatlakoztak a pályaorientációs naphoz, amit a munkaadó cégekkel egyszerre tartottak pénteken. Az általános iskolák tanulói járták végig a képzőhelyeket és a programban résztvevő cégeket.

Pozsgai Ákos

A pályaorientációs nap célja az volt, hogy az általános iskolák tanulói megalapozottabban és időben felkészüljenek a pályaválasztásra, hiszen a jó pálya- és iskolaválasztás, hosszú időre befolyásolja a fiatalok életét.

A Dékáni Árpád Szakgimnáziumban, a Vári Szabó István Szakképző Iskola tanműhelyeiben ismerkedhettek az iskolákban oktatott szakmákkal a nemcsak nyolcadikos, de az alacsonyabb évfolyamos diákok is. A gyerekek az érdeklődésüknek megfelelően választották ki a különböző szakmaterületeket. A Dékáni-szakgimnáziumban az egészségügyi és szociális terület foglalkozásaival ismerkedhettek. Kipróbálhatták a csecsemőfürdetést, megismerkedhettek a babagondozás alapvető tudnivalóival, az általános ápolói munkával, elsajátították a kórházi ágyak megvetését és az injekciózást is. A szépészeti szakma, valamint a rendészet iránt is sokan érdeklődtek. Népszerűek voltak a rendőri és a tűzoltó pályára való felkészülést segítő bemutató programok is.

A Vári Szabó István Szakképző Iskola tanműhelyei is zsúfolásig teltek általános iskolás fiatalokkal. A kereskedő, a vendéglátó, a jármű- és építőipari szakmák is népszerűek voltak a gyerekek körében. Voltak iskolai csoportok, melyek a különböző cégek, vállalkozások műhelyeit keresték fel, ahol közvetlen a munkaadóktól tájékozódhattak egy-egy adott szakma, illetve munkakör betöltéséhez szükséges követelményekről és a várható jövedelemről is.

A Bibó István Gimnáziumban volt Bibós diákok – ügyvéd, pszichológus, sikeres étterem-tulajdonos – tartott előadást a fiataloknak saját példáikon keresztül bemutatva a foglalkozásukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában