solt

2018.07.07. 19:49

Megmaradt élelmiszereket osztanak ki nyugdíjasok és nagycsaládosok között

Nagycsaládosoknak és időseknek is jut a a solti alapszolgáltatási központ munkatársai által naponta kiosztott élelmiszerekből.

Lencsés P. Anna

Türmerné Szeremi Ilona, Müllerné Lakatos Erika és Balogh Erika szorgoskodik az élelmiszer szétosztásában

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Lencsés P. Anna

Három héttel ezelőtt nyerték meg az Élelmiszerbank Egyesület pályázatát a helyi alapszolgáltatási központ munkatársai, amely arról szólt, hogy a kereskedelmi forgalomba már nem kerülő, de fogyasztásra még alkalmas élelmiszereket időben eljuttassák a rászorulókhoz. Ilyenek az előző este zárás után megmaradt és a polcokról összegyűjtött termékek a látványpékségből, az előző napról megmaradt és az elszállítás napján lejáró csomagolt és csomagolatlan pékáruk, csomagolatlan és csomagolt zöldség-gyümölcsök.

A solti intézmény dolgozói egy évvel ezelőtt pályáztak a régióban egyedülállóként az Élelmiszerbank Egyesülethez, hogy a megkapott élelmiszerek szétosztásával bővíthessék szolgáltatásukat. Miután a nyertes pályázat alapján a hét minden napján elhozhatják egy szomszéd településen levő nagyáruház közeli lejáratú termékeit, úgy döntöttek, hogy ebből két napot – a keddet és pénteket – átadnak a Dunaföldváron működő Máltai Szeretetszolgálatnak, akik szintén felvállalták az élelmiszerek szétosztását.

Türmerné Szeremi Ilona, Müllerné Lakatos Erika és Balogh Erika szorgoskodik az élelmiszer szétosztásában
Fotó: Lencsés P. Anna / Petőfi Népe

– Az elmúlt időszak tapasztalatai nagyon kedvezőek voltak számunkra – mondta Türmerné Szeremi Ilona, az intézmény vezetője. – Gépkocsink hétfőn, szerdán, pénteken hozza el a reggeli időszakban az árut, amit 11 órakor osztunk szét azoknak az ügyfeleinknek, akik bejönnek az intézménybe. Elsősorban a nagycsaládosok és a nyugdíjasok kapnak az éppen aktuális szállítmányból, amely minden alkalommal összetételében és mennyiségében is más és más. A házi gondozásban levő nyugdíjasoknak a gondozónők viszik ki a termékeket – tette hozzá.

Balogh Erika, Müllerné Laka­tos Erika és Serfőző Ágnes családgondozók koordinálják az élelmiszer szétosztását, ami jó minőségű zöldség, gyümölcs és pékáru. Mint mondták, itt közvetlen visszajelzést kapnak munkájukról és sok örömteli pillanatban van részük. Meghatottan idézték fel a gyerekek boldogságát, amikor olyan gyümölcsöket tudtak nekik adni, amelyeket a családjuk nem tud megvásárolni a szerény otthoni költségvetésből. A nyugdíjasok is hálásak az adományokért, hiszen ez alkalmanként a bevásárlólistájukat csökkenti, megtakarítás számukra, és olyan termékekhez is hozzájutnak, amelyre nyugdíjukból nem futná.

– Az alapszolgáltatási központunk szerződése, az Élelmiszerbank Egyesülettel hosszú távon, 2020. március 30-ig biztosítja a folyamatos élelmiszer-ellátást, és ez a jövőben is lehetővé teszi, hogy könnyebbé tegyük intézményünk ügyfeleinek mindennapjait – összegezte Türmerné Szeremi Ilona.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában