DUNAVECSE/SZABADSZÁLLÁS

2018.07.09. 12:07

Bölcsődei fejlesztések lesznek két településen

39 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatáshoz jutott Bács-Kiskun megye tíz helyi és egy nemzetiségi önkormányzata, három önkormányzati társulás és egy közhasznú egyesület.

Gulyás Sándor

A rendelkezésre álló összeget a 0-3 éves gyermekek bölcsődei ellátásának, az ennek keretében nyújtott szolgáltatások minőségének javítására költik a projekt kedvezményezett intézményei. A konzorcium vezetője Kecel önkormányzata. A fejlesztés a Felső-Kiskunság két települését, Dunavecsét és Szabadszállást is érinti.

A konzorcium célul tűzte ki a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszajutásának segítését oly módon, hogy a bölcsődéiket kellemes, hangulatos és jövőbe tekintő légkörré kívánják alakítani. Reményeik szerint a változás hatására még többen íratják be a gyermeküket az intézményekbe, ami elősegíti a szülők munkavállalását, mivel jó kezekben tudják csemetéiket. A vidéki települések vonzerejét is növeli a bölcsődei ellátáshoz való hozzáférés javítása és a szolgál­tatások minőségének fejlesztése.

A támogatásból megvásárolandó kül- és beltéri játékok lehetőséget adnak a gyermekek finommotorikus készségeinek fejlesztéséhez, hozzájárul az egészséges testi, lelki, értelmi és érzelmi fejlődésükhöz.

A megvalósítók további céljai között szerepel mosókonyha fejlesztése mosó- és szárítógéppel.

A projekt keretében beszereznek egy nevelőmunkát segítő, úgynevezett IKT-eszközt, ami a mindennapi munka része, gyerekekkel zenehallgatásra, képek, filmek nézésére, rendezvények visszanézésére használják, a napi jelentéseket, dokumentációkat készítik rajtuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában