KISKUNMAJSA

2018.07.05. 17:30

A régió legnagyobb tánctáborában ropják

Vasárnap immár tizenkettedik alkalommal nyitotta meg kapuit a helyi értéktárba is bekerült Lurkó Tánctábor.

Tapodi Kálmán

A táborlakók a hétvégén egy gála keretében is bemutatják, hogy mit tanultak az együtt töltött idő során

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Tapodi Kálmán

A Mayossa Hagyományőrző Egyesület rendezvénye az évek során a régió legnagyobb tánctáborává nőtte ki magát, ahol a tánc mellett idén is lehet fejleszteni a zene- és énektudást.

Nokta Gábor táborvezetőtől megtudtuk, hogy tanárokkal együtt közel négyszázan vesznek részt a Horváth István Sporttelepen kialakított sátortáborban, ahol egy hétig tartózkodnak. Az ország szinte minden területéről érkeztek fiatalok a táborba, ahol akadnak kanadai, belga, vajdasági és erdélyi „lurkók” is, akik kiváló oktatók segítségével ismerkedhetnek a magyar kultúrával.

A táborlakók – akik között „manók”, azaz óvodások is vannak – a hétvégén egy gála keretében is bemutatják, hogy mit tanultak az együtt töltött idő során.

Az esti programok során neves előadók műsorát is megtekinthetik a résztvevők. Majsán tartja lemezbemutató koncertjét a vajdasági Fokos Zenekar és fellépnek a Magyar Állami Népi Együttes táncosai is.

A táborlakók a hétvégén egy gála keretében is bemutatják, hogy mit tanultak az együtt töltött idő során
Fotó: Tapodi Kálmán / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában