Kecskemét

2018.06.08. 17:02

A Magyar Kard Napjára emlékeztek Kecskemét főterén

Péntek délelőtt hatodik alkalommal rendezték meg a Magyar Kard Napját Kecskemét főtéren. Az esemény célja, hogy a magyarok történelmében kiemelt szerepet játszó kard és vívás értékét megőrizzék, ápolják.

Sebestyén Hajnalka

A közönség körében népszerűsítsék a magyar katonai vívóhagyományokat, a víváshoz kapcsolódó katonai és civil emléktárgyakat, vívófelszereléseket. A rendezvényre nagyon sok iskolás csoport is kilátogatott. A diákok az egyik legfontosabb célközönsége a szervezőknek, hiszen nem titkolt céljuk, hogy a fiatalokkal is megismertessék, megszerettessék a kardvívást.

Mák Kornél alpolgármester köszöntője után az esemény díszvendég, a kecskeméti származású Horváth Zoltán olimpiai-, és négyszeres világbajnok vívó szólt. Az 1960-as római Olimpia bajnoka a régi időket idézte meg. A beszédek után a Máday Norbert által alapított Magyar Szablyavívó Iskola tagjai tartottak látványos vívóbemutatót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában