kecskemét

2018.06.10. 21:30

A középkorba repítették vissza az apukákat

Középkori környezetben vendégelte meg az apukákat a Neumann János Egyetem Bocskai utcai Gyakorló Óvodája.

Horváth Péter

Bibokné Katona Judit intézményvezető helyettes elmondta, hogy az óvoda alapítványa minden évben más tematika mentén szervezett kerti partin látja vendégül az apukákat. Idén a középkort választották témául, ezért királyokká, királylányokká és korhű páncélba bújt lovagokká változtak az óvónénik apák napja alkalmából.

A koronákat és egyéb királyi eszközöket az óvónénik készítették, egy édesapa pedig valódi lovagi páncélt ajánlott fel a hozzá tartozó súlyos karddal. A gyerekeknek különböző próbákat kellett szüleikkel együtt kiállni, amelyekért fabatkákat kaptak, amiket összegyűjtve koronákra válthattak be. A kicsiket páncéldíszítés, patkódobás, lufihajtogatás és lóetetés várta.

Az egyik helyszínen szó szerint tűt kereshettek a szénakazalban, egy másikon pedig az édesapáknak lovagi páncélban, karddal és pajzzsal, gyermeküket a hátukon cipelve kellett végigmenniük az ügyességi pályán. A kihívások teljesítése során elvesztett kalóriákat házi készítésű középkori süteményekkel pótolhatták a családfők.

Lovagként viselkedtek az apukák a középkori délutánon Fotó: Horváth Péter
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában